Šport > Košarka
5 ogledov

Tragedija v Pireju

Našim tokrat ni šlo. Žurnal24 main
Pirejski velikan se je z obrestmi maščeval za poraz v Tivoliju v drugem kolu. Zmaji so v prvem polčasu in v začetku tretje četrtine še držali priključek, nato pa povsem popustili.
 

Evroliga, skupina A, 9. kolo

Prokom T : Žalgiris 80:85
Siena : CSKA M. 66:69
Četrtek
Virtus B. : Tau Ceramica

Prvih dvajset minut so slovenski prvaki v na pol prazani dvorani, ki sicer sprejme več kot 12.000 gledalcev, odigrali dokaj solidno, a vseeno na odmor prišli z desetimi točkami minusa. Razpoložen je bil Jasmin Hukić (13 točk v prvem delu), pri domačih pa je točko manj dosegel Litovec Arvidas Macijauskas. Trenerju Bečiroviću, dobil je tudi tehnično napako, je živce kravžljal neusklajen kriterij sodniške trojke, ki je po pričakovanju piskala v korist rdeče-belih.

Memi: Ne razumem!
SPORT_KOS_Stat_OlympiacosOlimpija

Košarkarji Olimpije so v Pireju doživeli katastrofo. © Sportnet

 
Začetek nadaljevanja se je presenetljivo pričel po željah Olimpijinih navijačev. Zmaji so se po trojki Gorana Dragića v 25. minuti približali le na štiri točke zaostanka (57:61), nato pa je igra slovenskih podprvakov razpadla. Skoraj štiri minute niso dosegli točke, kar so domači izkoristili in z izdatno pomočjo Arvidasa „Macasa“ Macijauskasa, Kostasa Vasiliadisa in Marca Jacksona naredili delni izid 12:0. Tekma je bila končana. Odtlej je bila na igrišču le še ena ekipa. V zadnji četrtini sta se razigrala še Georgios Printezis, prvi strelec tekme, in Jake Tsakalidis, ki je vseh 10 točk dosegel v drugem polčasu.

 
 

Vsi nehajo igrati. Igralci se ne borijo za barve svojega kluba. Nekaj bo potrebno zamenjati.

Memi Bečirović

 
Predvsem pod košem so bili zmaji nemočni. "Ne razumem svoje ekipe. Res je ne. Ne znam si več razlagati takega padca. Vsi nehajo igrati, nobene borbenosti ni, nobenega odnosa. To je problem. Nekaj bo potrebno zamenjati. Ker se igralci ne borijo za barve svojega kluba," je po tekmi razočaran dejal Memi Bečirović. In kaj je na to dejal direktor Janez Rajgelj? "Nimam komentarja. Lahko rečem samo, da je tekma posledica, ne vzrok." Takoj po novem letu čaka Olimpijo težko gostovanje pri CSKA. Realen scenarij za pot v drugi del je le eden. Doma premagati Žalgiris in Virtus, v zadnjem kolu pa v gosteh ugnati Prokom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.