Tragedija v družini UFC prvaka, McGregorjev odziv šokira

Foto: Instagram mcgregor nurmagomedov
Aktualni svetovni UFC prvak lahke kategorije, neporaženi Habib Nurmagomedov (28-0), preživlja težke trenutke.
Oglej si celoten članek

Abdulmanap Nurmagomedov, oče in trener enega najboljših UFC borcev v zgodovini, se v eni izmed moskovskih bolnišnic bori za svoje življenje, poročajo ruski mediji.

Po navedbah ruske televizijske mreže RT je Nurmagomedov starejši v komi, njegovo stanje pa je kritično.

Priznanega strokovnjaka za mešane borilne veščine so aprila hospitalizirali zaradi suma na pljučnico. Opravili so tudi test za okužbo s COVIDOM-19, a so bili rezultati negativni.

Sprva je bil sprejet v bolnišnico v Dagestanu, avtonomni in suvereni pokrajini znotraj Ruske federacije, nato pa se je njegovo zdravstveno stanje tako poslabšalo, da so ga preselili v prestolnico države. "Abdulmanap je v slabem stanju. Trenutno leži v Moskvi in je v komi," je za Sport Express povedal vir. "V Dagestanu ga niso ustrezno zdravili, zato so se pojavili zapleti. Z letalom so ga prepeljali v Moskvo, kjer so ga nastanili v vojaški bolnišnici. Trenutno je povsem sam, nihče ga ne more obiskati" je dodal. Neuradno ima 57-letnik težave s srcem.

Na novico se je že odzval predsednik organizacije UFC Dana White, ki je sporočil. "Vem, kako blizu sta si Habib in njegov oče. Žalosti me novica o njegovem stanju. Moje misli so z njegovo družino."

McGregor: "Molim zate"

Morda nekoliko presenetljivo se je oglasil tudi Habibov "zapriseženi sovražnik" Conor McGregor, ki velikanu mešanih borilnih veščin privošči čim hitrejše okrevanje. Zapisal je tudi, da je Abdulmanap, s katerim sta si v preteklosti izmenjala tudi kakšno sočno žaljivko, "zaslužen za več naslovov svetovnega prvaka v več različnih disciplinah."

Za nameček je Habibovega očeta označil za "genija" in dodal, da moli za njegovo družino.

Foto: Epa Habib Abdulmanap Nurmagomedov

Abdulmanap ima zelo tesen odnos s svojim sinom, katerega je vodil do najdaljšega zmagovitega niza brez poraza (28) v zgodovini UFC-ja. Habib pod njegovim vodstvom trenira že od osmega leta starosti. Aktualni svetovni prvak, ki se je v otroštvu srečeval tudi z nekonvencionalnimi metodami treninga, kot je denimo ruvanje z medvedom, ga smatra za ključno figuro v njegovem življenju. 

Habib bi se moral aprila v oktagonu pomeriti s Tonyjem Fergusonom, a mu je načrte prekrižala pandemija koronavirusa. Namesto njega je nato vskočil Justin Gaethje, ki je favoriziranemu Fergusonu prizadejal prvi poraz po osmih letih oziroma 12 zaporednih zmagah. Gaethje naj bi po tej zmagi dobil priložnost za naslov, za dvoboj z njim pa se zanima tudi McGregor.

Udrihajo po njem Habib pod plazom kritik, odgovor pa: "Postavite se v moje čevlje!"

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.