Tragičen konec olimpijca, umrl je v zaporniški celici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji alpski smučar je dočakal le 52 let.
Oglej si celoten članek

Iz ZDA prihaja žalostna vest o smrti nekdanjega alpskega smučarja Jeremyja Nobisa, ki je v za zdaj nepojasnjenih okoliščinah umrl v svoji zaporniški celici v kraju Cedar City, zvezni državi Utah.

Neodzivnega ga je našlo osebje, ki ga je zaman poskušalo oživiti. Čeprav ni bilo znakov nasilja ali kaznivega dejanja, je bil primer predan pristojnim organom, ki bodo opravili preiskavo.

Foto: Twitter 52-letni nekdanji vrhunski smučar je čakal na obsodbo zaradi večkratne vožnje pod vplivom drog in/ali alkohola. Udeleženec OI v Lillehammerju (1994), kjer je dosegel deveti rezultat veleslalomske tekme, je bil po navedbah medijev obtožen štirih kaznivih dejanj.

Nekaj tednov pred njegovo smrtjo je SkiMagazine poročal, da pokojnika bremenijo tudi obtožnice v zveznih državah Kolorado, Idaho in Wyoming. Leta 2006 se je znašel na naslovnicah medijev, ker se je med policijskim pregonom zaletel v drevo.

Preden je zašel na stranpota, je imel Nobis precej uspešno športno kariero, sprva kot alpski in kasneje tudi kot ekstremni smučar. Slovel je po svoji neustrašnosti, spopadel pa se je z nekaterimi najstrmejšimi progami na svetu, zaradi česar se ga je na vrhuncu prepoznavnosti prijel vzdevek 'Ikona'.

Kot član ameriške alpske reprezentance je v poznih 80-ih letih osvojil dva naslova mladinskega svetovnega prvaka. Od leta 1991 do 1995 je tekmoval tudi v svetovnem pokalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:17 22. April 2023.

    Vrhunski ,a z 9 mestom na 1 olimpiskih .....hmmm mogoce v ameriki pri exstremnem smučanju poznan....sicer kaj je "exstremno "smučanje …

  • 19:15 22. April 2023.

    Vidiš , da ima številko 23, kar pomeni , da je bil celo v drugi jakostni skupini ! Tudi meni …

  • 19:10 22. April 2023.

    "52-letni nekdanji vrhunski smučar",prvič slišim za njega,pa redno spremljam smučanje že od časov Stenmarka in Križaja!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.