Šport > Zimski športi
39490 ogledov

Tragičen konec olimpijca, umrl je v zaporniški celici

Jeremy Nobis Profimedia
Nekdanji alpski smučar je dočakal le 52 let.

Iz ZDA prihaja žalostna vest o smrti nekdanjega alpskega smučarja Jeremyja Nobisa, ki je v za zdaj nepojasnjenih okoliščinah umrl v svoji zaporniški celici v kraju Cedar City, zvezni državi Utah.

Neodzivnega ga je našlo osebje, ki ga je zaman poskušalo oživiti. Čeprav ni bilo znakov nasilja ali kaznivega dejanja, je bil primer predan pristojnim organom, ki bodo opravili preiskavo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
52-letni nekdanji vrhunski smučar je čakal na obsodbo zaradi večkratne vožnje pod vplivom drog in/ali alkohola. Udeleženec OI v Lillehammerju (1994), kjer je dosegel deveti rezultat veleslalomske tekme, je bil po navedbah medijev obtožen štirih kaznivih dejanj.

Nekaj tednov pred njegovo smrtjo je SkiMagazine poročal, da pokojnika bremenijo tudi obtožnice v zveznih državah Kolorado, Idaho in Wyoming. Leta 2006 se je znašel na naslovnicah medijev, ker se je med policijskim pregonom zaletel v drevo.

Preden je zašel na stranpota, je imel Nobis precej uspešno športno kariero, sprva kot alpski in kasneje tudi kot ekstremni smučar. Slovel je po svoji neustrašnosti, spopadel pa se je z nekaterimi najstrmejšimi progami na svetu, zaradi česar se ga je na vrhuncu prepoznavnosti prijel vzdevek 'Ikona'.

Kot član ameriške alpske reprezentance je v poznih 80-ih letih osvojil dva naslova mladinskega svetovnega prvaka. Od leta 1991 do 1995 je tekmoval tudi v svetovnem pokalu.

Komentarjev 3
 • smoljo 21:17 22.april 2023.

  Vrhunski ,a z 9 mestom na 1 olimpiskih .....hmmm mogoce v ameriki pri exstremnem smučanju poznan....sicer kaj je "exstremno "smučanje ....razloži nam to novinar ...

 • Anja1956 19:15 22.april 2023.

  Vidiš , da ima številko 23, kar pomeni , da je bil celo v drugi jakostni skupini ! Tudi meni ne zveni znano !

 • Avatar pantani
  pantani 19:10 22.april 2023.

  "52-letni nekdanji vrhunski smučar",prvič slišim za njega,pa redno spremljam smučanje že od časov Stenmarka in Križaja!!!