Šport > Zimski športi
22014 ogledov

Svetovni prvak nepričakovano potegnil črto pod kariero

Fabian Wilkens Solheim Epa
Sedemindvajsetletni norveški alpski smučar je nepričakovano končal kariero.

Norveški smučar Fabian Wilkens Solheim, svetovni prvak z ekipne tekme v Cortini d'Ampezzo (2021) in dobitnik ekipnega brona na olimpijskih igrah v Pekingu (2022), je na družbenih omrežjih presenetil z oznanilom o koncu kariere.

Fabian Wilkens Solheim | Avtor: Epa Fabian Wilkens Solheim (tretji z leve). Epa

"Prišel je čas, da se poslovim od alpskega smučanja. Po nekaj sezonah, v katerih sem doživel vzpone in padce, sem se odločil končati to neverjetno pot profesionalnega športnika in se v življenju posvetiti nečemu drugemu."

"Kot otrok sem imel velike sanje, zato sem ponižen in hvaležen, ker lahko rečem, da sem jih večino izpolnil. Za mano je nekaj neverjetnih sezon tekmovanja na najvišji ravni z najboljšimi smučarji na svetu."

"Užival sem v potovanjih širom sveta v družbi izjemnih moštvenih kolegov. Pridobil sem veliko prijateljev in ustvaril nepozabne spomine. Zahvaljujem se družini za podporo. Brez vas nič od tega ne bi bilo mogoče."

"S ponosom zaključujem fantastično poglavje mojega življenja in prepričan sem, da se bodo z zapiranjem enih vrat odprla nova, ki bodo enako zanimiva. Se že veselim," je sporočil Norvežan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.