Šport > Zimski športi
13182 ogledov

Ilka Štuhec ima novega!

Ilka Štuhec Instagram
Najboljša slovenska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec je hitro zapolnila vrzel po prekinitvi sodelovanja s trenerjem Markom Vukičevićem. Našla je novega trenerja.

V Ilkinem taboru, ki ga vodi njena mama Darja Črnko, so potrdili, da so (vsaj) za prihodnjo sezono sklenili sodelovanje z nekdanjim hrvaškim alpskim smučarjem Natkom Zrnčićem-Dimom. Ekipa Ilke Štuhec za prihodnjo sezono je tako izpopolnjena, so sporočili iz njene ekipe. 

Medtem ko se je trener Marko Vukičević po zelo uspešni sezoni Ilke Štuhec, ko je doživela preporod po sušnih letih klavrnega sodelovanja s sicer uglednim švicarskim trenerjem Stefanom Abplanalpom, kar malce presenetljivo – iz za zdaj še neznanih razlogov – poslovil od sodelovanja s Štuhčevo ter se (najverjetneje kmalu tudi uradno) preselil v slovensko reprezentanco za tehnične discipline, pa je Ilka Štuhec hitro našla zamenjavo zanj. In ni se ozrla daleč: le streljaj čez mejo, sodelovanje so namreč v njeni ekipi sklenili s hrvaškim trenerjem Natkom Zrnčićem-Dimom. Poleg 37-letnega Zagrebčana bodo v njeni ekipi še Roland Schneeberger, ki bo skrbel za pripravo smuči dvakratne svetovne prvakinje v smuku, ter fizioterapevtka in kineziologinja Tina Kobale.

Med številnimi spremembami v strokovnih štabih slovenske smučarske izbrane vrste je tudi ta, da se v ekipo vrača Meta Hrovat.

"Veseli smo, da se nam pridružuje Natko, ki je izkazal velik interes in pripravljenost na delo. Kot majhna ekipa potrebujemo osebo, ki je trenersko podkovana, obenem pa pripravljena pomagati tudi pri organizacijskih zadevah, saj se po številu ljudi ne moremo kosati z velikimi nacijami in reprezentancami. Končne odločitve so moje in s tem tudi odgovornost, a z njim, kot tudi drugimi člani ekipe, se bom posvetovala, saj smo in bomo delovali kot ekipa. Verjamem, da lahko z Natkom nadaljujemo uspešno delo, tudi on je bil smukač in to je za tekmovalca lahko dodaten plus," je povedala vodja ekipe Darja Črnko.

Natko Zrnčić-Dim | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • albert6 07:18 19.april 2023.

    Črna mama sebi izbira jebače

  • Ender3 17:27 18.april 2023.

    Joj Ilka samo, da se po medijih govori pa, je mama Črnko zadovoljna. Prišel bo čas, ko bo treba tudi kaj drugega delat. Od slave se garant ne da živeti..

  • 4krogci 16:32 18.april 2023.

    za trenerja vzet nekoga, ki ni nikoli zmagal, ima pa 5 skupno 2 in 3 mest....bravo super trener...rezultati zagotovljeni!