Slovenija > Črna kronika
5572 ogledov

Hlod ga je ubil med razkladanjem

Novice: Na vidiku nova kriza - razno 13.12.12. hlodi, lesna industrija, zaga, drva, gozdarji, nakladalnik lesa, Shutterstock Fotografija je simbolična.
Občan se je v Velesovem poškodoval malo pred poldnem, ni mu bilo pomoči.

Spomladi, ko se v gozdovih na veliko seka, kmetje predvsem pripravljajo drva za zimo, je, tudi ob spravilu lesa, veliko nesreč. Z najbolj tragičnim koncem se je pripetila danes nekaj po enajsti dopoldne v Velesovem v občini Cerklje na Gorenjskem.

Pri razkladanju hlodovine se je namreč hudo poškodoval občan. Na pomoč so takoj prihiteli prvi posredovalci, člani Prostovoljnega gasilskega društva Cerklje na Gorenjskem, in ga oživljali do prihoda reševalcev iz Kranja.  Na žalost so bile poškodbe glave prehude in je umrl.

"Kranjski policisti so bili okoli 11.38 obveščeni o delovni nesreči, kjer je pri opravilu z lesom prišlo do tako hudih telesnih poškodb moškega, da je na kraju umrl. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Policisti so kraj zavarovali in še vedno opravljajo ogled ter zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo," nam je sporočil Roland Brajič, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.