Trajković bronast na SP

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Ivan Trajković je na svetovnem prvenstvu v olimpijskem tekvondoju v Muju v Južni Koreji osvojil bronasto kolajno v kategoriji do 87 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Trajković se je uvrstil v polfinale, potem ko je v sredo nanizal tri zmage, a mu ni uspel preboj v finale. V polfinalu je bil prisiljen priznati premoč 22-letnemu Nemcu Alexandru Bachmannu s 13:15.

S končnim tretjim mestom je 25-letni slovenski tekmovalec ponovil podvig iz mehiške Pueble izpred štirih let, ko je bil, tedaj še v kategoriji nad 87 kilogramov, ravno tako bronast.

Bistričan Trajković je za Slovenijo nastopil na poletnih olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu, kjer je osvojil 11. mesto v kategoriji nad 80 kg. V kategoriji nad 87 kg je osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu leta 2012 v Manchestru.

"Dvoboj je bil kar izenačen. Rabil sem kakšno minuto, da sem prišel 'noter'. Potem pa je kar šlo. Čutil sem utrujenost proti koncu druge in tretje runde. Posledično je malo padla koncentracija. Na koncu mi je zmanjkalo malo sreče. V zadnjih petih sekundah sem prejel točko in Nemec je šel v finale," se je na današnji dan ozrl Trajkovič in nadaljeval: "Ko sem povečal agresivnost, sem povečal intenzivnost. S tem se je povečala utrujenost. Borbe v dveh dneh so težka stvar, tega nismo navajeni. Prvič sem se tako boril. Utrujenost me je zdelala. Padla je koncentracija, blok."

Kljub temu je bil Štajerec z novo osvojeno medaljo nadvse zadovoljen: "Odličen rezultat. Vesel sem, da sem osvojil medaljo. Štiri leta so minila od moje zadnje medalje. Vesel sem, da sem spet pri vrhu."

Kolajna bronastega sijaja je tako obliž po razočaranju, ki ga je slovenska vrsta v tekvondoju doživela lani, ko se nihče od slovenskih borcev ni uvrstil na poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:15 30. Junij 2017.

    Zgrožen sem in izredno razočaran nad delom in strokovnostjo vaših novinarjev. "Novinarjev", čeprav jih težko tako imenujem, ki se pred …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.