Šport
58 ogledov

Trajković bronast na SP

Ivan Trajkovič Stanko Gruden/STA
Ivan Trajković je na svetovnem prvenstvu v olimpijskem tekvondoju v Muju v Južni Koreji osvojil bronasto kolajno v kategoriji do 87 kilogramov.

Trajković se je uvrstil v polfinale, potem ko je v sredo nanizal tri zmage, a mu ni uspel preboj v finale. V polfinalu je bil prisiljen priznati premoč 22-letnemu Nemcu Alexandru Bachmannu s 13:15.

S končnim tretjim mestom je 25-letni slovenski tekmovalec ponovil podvig iz mehiške Pueble izpred štirih let, ko je bil, tedaj še v kategoriji nad 87 kilogramov, ravno tako bronast.

Bistričan Trajković je za Slovenijo nastopil na poletnih olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu, kjer je osvojil 11. mesto v kategoriji nad 80 kg. V kategoriji nad 87 kg je osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu leta 2012 v Manchestru.

"Dvoboj je bil kar izenačen. Rabil sem kakšno minuto, da sem prišel 'noter'. Potem pa je kar šlo. Čutil sem utrujenost proti koncu druge in tretje runde. Posledično je malo padla koncentracija. Na koncu mi je zmanjkalo malo sreče. V zadnjih petih sekundah sem prejel točko in Nemec je šel v finale," se je na današnji dan ozrl Trajkovič in nadaljeval: "Ko sem povečal agresivnost, sem povečal intenzivnost. S tem se je povečala utrujenost. Borbe v dveh dneh so težka stvar, tega nismo navajeni. Prvič sem se tako boril. Utrujenost me je zdelala. Padla je koncentracija, blok."

Kljub temu je bil Štajerec z novo osvojeno medaljo nadvse zadovoljen: "Odličen rezultat. Vesel sem, da sem osvojil medaljo. Štiri leta so minila od moje zadnje medalje. Vesel sem, da sem spet pri vrhu."

Kolajna bronastega sijaja je tako obliž po razočaranju, ki ga je slovenska vrsta v tekvondoju doživela lani, ko se nihče od slovenskih borcev ni uvrstil na poletne olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Komentarjev 1
  • Robert Guštin 13:15 30.junij 2017.

    Zgrožen sem in izredno razočaran nad delom in strokovnostjo vaših novinarjev. "Novinarjev", čeprav jih težko tako imenujem, ki se pred objavo člankov ne pozanimajo o zadevah in pravilnosti vsebine. S tem žalijo, ponižujejo in blatijo ugled vas, sebe in urednikov. ...prikaži več Res, žalostno. Čeprav je "novinar" zmogel zgolj "copy-paste" članka iz STA, pa bi vseeno moral preveriti kako in kaj. Ker je za svoj članke verjetno plačan, ni opravil svojega dela tako kot bi bilo treba, saj bi moral poleg "copy-paste" aktivnosti verjetno zadeve še malo preveriti, saj je sicer za svoje delo preveč plačan. Najprej je napačno napisano ime športa, saj šport z imenom tekvando ne obstaja, razen če gremo po poteh Srbije in njihove "piši kao što govoriš". V vsej športni in strokovni javnosti je ta šport znan pod imenom taekwon-do ali taekwondo, odvisno od verzije tega športa. Ne poznam, da bi kdorkoli slovenil ta izraz. Prav tako ne obstoja olimpijski tekvando. Taekwon-do ima 2 verziji in sicer ITF in WTF, pri