Trajković le za točko ob kolajno

Foto: Aleš Fevžer/OKS Ivan Trajković
Slovenski borec se je boril za bron, a bil za las prekratek.
Oglej si celoten članek

Slovenski borec Ivan Trajković je na olimpijskih igrah v Tokiu uspešno začel nastope v taekwondoju v prilagojeni težki kategoriji nad 80 kg. Potem ko je na igrah v Londonu 2012 izgubil uvodni dvoboj, je danes 29-letnik iz Slovenske Bistrice na uvodu zanesljivo s 26:5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona. Ker je bila razlika višja od 20 točk, je bil dvoboj prekinjen.

Trajkovića je v četrtfinalu nato zaustavil svetovni prvak Rus Vladislav Larin. Ta je zaostajal le pri 0:1, nato pa bil prepričljivo boljši od Slovenca. Larin je povedel že v prvi polovici prve tretjine, v kateri je Trajkoviću zadal tudi dva udarca v glavo za tri točke, nato pa jo končal s 7:2. Prevlado je svetovni prvak iz Manchestra 2019 ohranjal vse do konca boja, v drugi tretjini je povečal prednost na 12:2, tekma pa se je končala z izidom 16:3 v njegovo korist.

A ker se je ruski tekmovalec prebil v finale, Kitajca Hongyija Suna je premagal s 30:3, se je Trajković skozi repesaž še lahko boril za bronasto kolajno. Njegov tekmec je bil Pita Taufatofua iz Tonga. Dvoboj je bil končan že po dveh rundah, saj je slovenski borec povedel z 22:1.

Od brona ga je ločil le borec iz domovine taekwondoja, Južnokorejec Kyo Don In. Ta je po prvih dveh rundah povedel s 4:0, a se je Slovenec uspel približati na točko zaostanka, na koncu pa je izgubil s 4:5. V zadnji rundi je zaradi padca prejel tudi kazensko točko. Od kolajne je Trajkovića tako ločil le en uspešen udarec z nogo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.