"Treba bo razmišljati o golu"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ob 20. uri se bosta v Larnaki na Cipru pomerila Maccabi in Maribor. Vijoličasti so zmagali na prvi tekmi z 1:0. Kakšne so njihove možnosti?
Oglej si celoten članek

"Maribor je zaradi zadetka v neki določeni prednosti, dodatno priložnost pa ponuja dejstvo, da ne bodo igrali v Izraelu. V prid Mariborčanom tako govorita dve reči, vijoličasti pa imajo na drugi strani tudi ekipo, ki je sposobna zadržati priigrano prednost. Menim, da ima Maribor realne možnosti za napredovanja, a vsaka tekma je poglavje zase," pred nocojšnjim dvobojem meni slovenski  trener Bojan Prašnikar, ki je štajerski klub že vodil tudi v Ligi prvakov v sezoni 1999/2000.

"Prva tekma je že marsikaj pokazala. Tudi na njej se je Maribor postavil precej defenzivno in je čakal na napake tekmeca. Glede na rezultat, ki ga drži v roki, je obrambna varianta mogoča. A vsak zadetek bo marsikaj spremenil. Treba bo razmišljati tudi o golu," je še dejal Prašnikar. V primeru, da Mariborčani zatresejo mrežo nasprotnika, bodo Izraelci za napredovanje potrebovali vsaj tri zadetke.

Z morebitnim uspehom proti Maccabiju bi se izbranci Anteja Šimundže uvrstili v zadnje predkolo Lige prvakov, zagotovili pa bi si vsaj nastop v Evropski ligi. Ob porazu bi sledili še dve kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v drugi razred evropskega klubskega tekmovanja. "Krog se vse bolj oži, v vsakem kolu so težji tekmeci. Nesmiselno je gledati na njih in razmišljati o tem, kdo bo lažje premagljiv," se z žrebom, ki bo na sporedu v petek, ne obremenjuje trikratni selektor slovenske izbrane vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.