Treba bo zdržati več kot 30 minut

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja bodo po 14-dnevnem premoru v nedeljo igrale tekmo 4. kola glavnega dela lige prvakinj.
Oglej si celoten članek

Krimovke bodo gostovale pri nemškem Thüringerju, ki je na prvi tekmi v Stožicah slavil s 26:23. Kljub temu, da imajo Ljubljančanke zgolj teoretične možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje, se ne predajajo vnaprej.

"Na tekmo se pripravljamo po ustaljenem ritmu, nadaljujemo tisto, kar smo analizirali že za prvo tekmo. Dejstvo je, da smo takrat začeli zelo dobro, naredili vse, kar smo si zamislili. Prekinili smo organizacijo igre v napadu, v prvem delu odrezali Nadjo Nadgornajo, ki pa nas je v drugem polčasu dotolkla," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani povedala trenerka Krima Marta Bon in se ozrla na naslednji obračun z Nemkami.

"To tekmo bomo začeli podobno, poskušali bomo igrati v takem ritmu kot takrat v prvem polčasu in podaljšati to dobro obdobje. Zelo veseli bi bili, če bi nam uspela ta revanša. Torej želimo zmagati. Je zahteven cilj, ampak nikoli ne veš," je dodala Bonova.

Kaj so pa v tem času Ljubljančanke naredile na tem, da bodo bolj konkurenčne? "Gotovo je, da so nekatere igralke dobile prepotrebne izkušnje s temi težkimi tekmami. Zadovoljna sem z napredkom Lare Hrnčič v obrambi, pa Elizabeth Omoregie zelo hitro napreduje. Dobro je, da smo v obrambi odigrali nekaj dobrih tekem in pripravili določena presenečenja. Dobra je bila tudi vratarka Miša Marinček, pa tudi v določenih delih Sergeja Stefanišin, krila so zelo kakovostna, nekaj imamo pa še odprtih stvari, na primer na položaju krožne napadalke," pravi Bonova.

Za tekmo sta sicer vprašljivi Lara Hrnčič zaradi težav z modrostnim zobom in Alja Koren, ki ima težave z vratom, zato pa bo v polnem pogonu kapetanka Tamara Mavsar.

"V tem tednu se pripravljamo na tekmeca, ki bi ga na prvi tekmi morali premagati oziroma se mu upirati vseh 60 minut. Je pa ta sezona specifična, delamo na tem, da popravimo sami sebe. Prepričana sem, da bomo v nedeljo sposobni odigrati več kot le 30 dobrih minut - kot na primer na prvi medsebojni tekmi," meni Mavsarjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.