Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića

Foto: Twitter luka dončić
Še ena izjemna predstava Luke Dončića, tokrat blizu rekordnega podviga.
Oglej si celoten članek

Dallas je zabeležil še deseto zaporedno zmago na domačem parketu, kar je najdaljši niz od leta 2008. Z uspehom s 101:76 proti Orlandu so prišli tudi do 14. zmage na 25. tekmi sezone.

Luka Dončić je v prvi četrtini zbral pet točk, do polčasa pa je dodal še dva zadeta prosta meta, v statistiko pa je do glavnega odmora vpisal tudi po štiri skoke in podaje, kar je že napovedovalo, da bo poskušal priti do svojega prvega trojnega dvojčka (dvomestnega učinka v treh statističnih prvinah) v ligi NBA. V tretji četrtini se je Slovenec, ki mu met nikakor ni stekel, tako osredotočil na skoke in asistence, ob koncu tretjega dela igre pa je ostal pri sedmih točkah, a je imel kar 11 skokov in 9 podaj. Na roko so mu šli tudi soigralci, ki so v napadu zadevali po njegovih asistencah, v obrambi pa so z zapiranjem lepo omogočili, da je Luka prihajal do ujetih žog.

A v prid Slovencu ni govorila visoka razlika, ki so si jo priigrali domači košarkarji. Domači trener Rick Carlisle v zadnji četrtini tako na parket ni več poslal Dončića in dal raje priložnost rezervistom, kar je razočaralo številne navijače, ki so stiskali pesti za novinčev prvi triple-double. Z 19 leti in 284 dnevi bi sicer postavil rekord, saj bi postal najmlajši igralec s takšnim dosežkom.

Enajst ulovljenih žog in devet asistenc sta Dončićeva najboljša dosežka v ligi NBA. Iz igre je sicer zadel le dva od 11 metov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:51 11. December 2018.

    [ Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića ] Pravilno! Kdor spremlja igre Masov ve, da je v ospredju vedno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.