Trener potolčenih tekmecev Dončiću podelil enega najlepših komplimentov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Onstran Atlantika so ljubitelji košarke vse bolj navdušeni nad slovenskim velemojstrom.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je odigral še eno odlično tekmo. Ob zmagi Dallas Mavericks nad New Orleans Pelicans (130:84) je na parketu preživel le 26 minut, a pustil globok pečat.

NBA Dončić "streljal" Pelikane, ti doživeli popolno ponižanje

Ljubljančan je dosegel 26 točk, devet asistenc in šest skokov in s tem izenačil rekord legendarnega Michaela Jordana. 

Dončić je namreč še na osemnajsti tekmi zapored zbral vsaj 20 točk, pet skokov in pet asistenc, kar je pred njim uspelo le "Njegovi Zračnosti" - Jordanu, in še enemu velemojstru - Oscarju Robertsonu.

Med nesmrtniki Luka Dončić kot Michael Jordan

Slovenec je proti Pelikanom zlahka prebijal obrambo in delil fantastične podaje, s katerimi je povsem razigral kolege. V zadnji četrtini tako sploh ni stopil na parket.

Po tekmi je o zvezdniku Dallasa spregovoril tudi trener New Orleansa - Alvin Gentry. Ta je na vprašanje o Dončiću odgovoril na kratko, a povedal veliko.

Foto: Epa Alvin Gentry

"On igra tako, kot bi vsak želel, da igrajo vsi igralci," je bil jedrnat strokovnjak z dolgim stažem v najmočnejši ligi na svetu.

Dallas ima po 22 tekmah na računu 16 zmag, medtem ko je New Orleans pri dnu zahodne konference s šestimi zmagami in 17 porazi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.