Trener razkril, zakaj je "kaznoval" Dončića

Foto: Profimedia luka dončić rick carlisle
Luka Dončić slovi kot psihološko trden košarkar, a vsake toliko pride do izraza njegova mladost.
Oglej si celoten članek

Dejstvo je, da Luka Dončić ni običajen najstnik. Potem ko je v lanski sezoni postal najboljši košarkar v Evropi, letos pri rosnih 19 letih piše zgodovino lige NBA. Sinoči je znova blestel na tekmi s Portland Trail Blazers, na kateri je dosegel 28 točk, devet skokov in šest podaj ter odigral ključno vlogo pri preobratu njegovega moštva.

"Jezen sem!" Dončić zrežiral epski preobrat, nato skoraj postal tragični junak

Trener Rick Carlisle mu je že davno zaupal najpomembnejšo vlogo v ekipi in Dončić je tisti, ki prevzema odgovornost v najbolj napetih trenutkih. Ko se lomi tekma, bo žoga kot po pravilu pristala v rokah 19-letnega novinca, njegova naloga pa je, da s svojo čarovnijo odreši moštvo.

Pri tem je noro uspešen, kar tudi potrjuje njegova statistika metov v zadnjih dveh minutah srečanja, s katerimi je ekipi priigral bodisi izenačenje bodisi vodstvo (11-16/69%).

Trenerji in košarkarski poznavalci so si enotni, da Dončić igra kot pravi veteran, a vsake toliko stori kakšno nerazumno potezo in dokaže, da je samo človek. O tem je po tekmi s Portlandom spregovoril Carlisle, ki je Dončića moral nekoliko umiriti.

"Vrgel je dva meta izven konteksta, zato sem ga potegnil na klop," je pojasnil in dodal: "Občasno ga je še vedno treba opomniti na te reči. Naša naloga je, da se Luka neprestano razvija. Poskrbeti moramo, da se zaveda svojega bremena in da zna nositi to breme."

Noro vzdušje Luka ga je poslal po 'čevape'

"Najbolj mi je všeč, da Luka rad nosi ekipo, da se tega ne boji. Je eden tistih dinamičnih košarkarjev, ki imajo karizmo, s katero dajo soigralcem samozavest," je pristavil Carlisle.

Dončić se je odkupil v zadnji četrtini, v kateri je nasprotniku nasul 13 točk. "Običajno ga ne pustim v igri celo četrtino, a ko smo se začeli vračati, je postalo jasno, da ga bomo potrebovali, če želimo imeti možnosti za zmago," je sklenil trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.