Trener spolno zlorabljal Leonarda

Foto: Žurnal24 Sugar Ray Leonard ni preživljal najlepšega otroštva. (Foto: EPA)
Eden največjih boksarjev v zgodovini Sugar Ray Leonard je v svoji avtobiografiji zapisal, da ga je pri 15. letih spolno zlorabjal trener olimpijske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Boksarski velikan je v svoji avtobiografiji z naslovom "The Big Fight: My Life In and Out of the Ring", ki jo je napisal Michael Arkush in bo na police prišla prihodnji mesec, med drugim opisal tudi svoje težko otroštvo, v določenem obdobju svojega življenja je bil celo odvisen od drog. Največ pozornosti pa je Sugar Ray Leonard, eden najboljših boksarjev vseh časov in svetovni prvak v petih različnih kategorijah, požel s tem, ko je priznal, da ga je v mladosti spolno zlorabljal trener olimpijske reprezentance.

Sugar Ray trdi, da je bil spolno zlorabljen leta 1971 v New Yorku, ko je štel 15. let. Takrat naj bi bil ob olimpijskem trenerju prisoten še en neimenovani boksar. Skupaj s Sugar Rayjem sta se morala stuširati, medtem ko je trener sedel na drugi strani kopalnice. Oba mlada boksarja sta se zavedala, da s tem nekaj ni v redu, a nobeden od njiju tega ni želel javno razglašati. Nekaj let kasneje pa je šel trener še korak dlje. Skupaj sta sedela v avtomobilu, kjer je trener Leonardu poskušal obrazložiti pomembnost olimpijskega zlata (Sugar Ray ga je leta 1976 v Kanadi tudi dobil). "Še preden sem se zavedal je odpel moje hlače, nato položil še roko, zatem pa še usta. Nisem zakričal. Nisem niti pogledal. V trenutku sem odprl vrata avtomobila in pobegnil," je zapisal Leonard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.