Šport
18 ogledov

Trener spolno zlorabljal Leonarda

Sugar Ray Leonard ni preživljal najlepšega otroštva. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Eden največjih boksarjev v zgodovini Sugar Ray Leonard je v svoji avtobiografiji zapisal, da ga je pri 15. letih spolno zlorabjal trener olimpijske reprezentance.

Boksarski velikan je v svoji avtobiografiji z naslovom "The Big Fight: My Life In and Out of the Ring", ki jo je napisal Michael Arkush in bo na police prišla prihodnji mesec, med drugim opisal tudi svoje težko otroštvo, v določenem obdobju svojega življenja je bil celo odvisen od drog. Največ pozornosti pa je Sugar Ray Leonard, eden najboljših boksarjev vseh časov in svetovni prvak v petih različnih kategorijah, požel s tem, ko je priznal, da ga je v mladosti spolno zlorabljal trener olimpijske reprezentance.

Sugar Ray trdi, da je bil spolno zlorabljen leta 1971 v New Yorku, ko je štel 15. let. Takrat naj bi bil ob olimpijskem trenerju prisoten še en neimenovani boksar. Skupaj s Sugar Rayjem sta se morala stuširati, medtem ko je trener sedel na drugi strani kopalnice. Oba mlada boksarja sta se zavedala, da s tem nekaj ni v redu, a nobeden od njiju tega ni želel javno razglašati. Nekaj let kasneje pa je šel trener še korak dlje. Skupaj sta sedela v avtomobilu, kjer je trener Leonardu poskušal obrazložiti pomembnost olimpijskega zlata (Sugar Ray ga je leta 1976 v Kanadi tudi dobil). "Še preden sem se zavedal je odpel moje hlače, nato položil še roko, zatem pa še usta. Nisem zakričal. Nisem niti pogledal. V trenutku sem odprl vrata avtomobila in pobegnil," je zapisal Leonard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.