Trenutek, ki s(m)o ga vsi čakali?

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastian Vettel je z zmago na dirki za VN Avstralije vrgel rokavico najdominantnejšemu dirkaču zadnjih sezon Lewisu Hamiltonu.
Oglej si celoten članek

Nemški dirkač Sebastian Vettel je na nedeljski dirki v Melbournu premagal trikratnega svetovnega prvaka Lewis Hamiltona, potem ko je Britancu moral priznati premoč na sobotnih kvalifikacijah.

Dirkač Ferrarija je vpisal četrto zmago s poskončnim konjičkom, 43. v karieri in prvo po VN Singapurja iz sezone 2015.

Ferrari je dobro formo nakazoval že na predsezonskih testiranjih, a v kvalifikacijah vseeno izgubil proti Mercedesu. Na dirki je bila zgodba drugačna. Drugo mesto je osvojil Hamilton, tretje novinec v srebrni garaži Valtteri Bottas, četrto pa Kimi Räikkönen. Dirkači Mercedesa in Ferrarija so že v kvalifikacijah zasedli obe prvi startni vrsti.

Dirkalnik SF70H, ki ga je ljubkovalno poimenoval Gina, se je Vettlu že usedel v srce. ''Prvič lahko rečem, da je bila fantastična. Upam, da je to začetek dolgega ljubezenskega razmerja,'' se je na račun odnosa s svojim dirkalnikom šalil štirikratni svetovni prvak. 

''V nedeljo sem se počutil izjemno, še posebej po težki sezoni 2016 in naporni zimi, med katero smo se dirkalniku posvetili z dušo in srcem. Dolge noči in trdo delo so končno poplačani,'' je občutek opisal prvi dirkač Ferrarija in dodal: ''Vedno stremiš k najboljšemu možnemu dirkalniku. Včsaih uspe, včasih ne. Tokrat je očitno uspelo. Pomembno je, da so se nove ideje prijele. V zadnjih letih je bil Mercedes merilo. Bomo videli, kako bo v letošnji sezoni.''

Kljub dobremu uvodu Vettel opozarja, da je prednost še vedno na strani srebrne puščice. ''Rad bi se potegoval za naslov, a še vedno verjamem, da je Mercedes pred nami. Tam so že nekaj let. Začetek sezone je za nas fantastčen, ne moremo si želeti več,'' je dodal Nemec.

Hamilton pozdravlja izziv

O nevarnosti, ki preži iz rdeče garaže, je spregovoril tudi aktualni podprvak. ''Letos gledate obračun najboljših. Sebastian je izjemen dirkač, ki je osvojil štiri naslove prvaka. V čast mi je, da dirkam v istem času kot on in končno smo prišli do trenutka, ko bomo lahko gledali pravo dirko,'' je povedal Hamilton, Vettel pa mu je hitro vrnil kompliment: ''Hamiltona zelo spoštujem. Dokazal je, da je eden najhitrejših dirkačev na startni vrsti. Želim si tesnih bitk. Zabavno je dirkati z najboljšimi. V tem trenutku se zdi, da imava enakovredni mašineriji, upam, da tako tudi ostane,'' je pristavil Vettel. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.