Šport
39 ogledov

Trenutek, ki s(m)o ga vsi čakali?

ferrari sebastian vettel EPA
Sebastian Vettel je z zmago na dirki za VN Avstralije vrgel rokavico najdominantnejšemu dirkaču zadnjih sezon Lewisu Hamiltonu.

Nemški dirkač Sebastian Vettel je na nedeljski dirki v Melbournu premagal trikratnega svetovnega prvaka Lewis Hamiltona, potem ko je Britancu moral priznati premoč na sobotnih kvalifikacijah.

Dirkač Ferrarija je vpisal četrto zmago s poskončnim konjičkom, 43. v karieri in prvo po VN Singapurja iz sezone 2015.

Ferrari je dobro formo nakazoval že na predsezonskih testiranjih, a v kvalifikacijah vseeno izgubil proti Mercedesu. Na dirki je bila zgodba drugačna. Drugo mesto je osvojil Hamilton, tretje novinec v srebrni garaži Valtteri Bottas, četrto pa Kimi Räikkönen. Dirkači Mercedesa in Ferrarija so že v kvalifikacijah zasedli obe prvi startni vrsti.

Dirkalnik SF70H, ki ga je ljubkovalno poimenoval Gina, se je Vettlu že usedel v srce. ''Prvič lahko rečem, da je bila fantastična. Upam, da je to začetek dolgega ljubezenskega razmerja,'' se je na račun odnosa s svojim dirkalnikom šalil štirikratni svetovni prvak. 

''V nedeljo sem se počutil izjemno, še posebej po težki sezoni 2016 in naporni zimi, med katero smo se dirkalniku posvetili z dušo in srcem. Dolge noči in trdo delo so končno poplačani,'' je občutek opisal prvi dirkač Ferrarija in dodal: ''Vedno stremiš k najboljšemu možnemu dirkalniku. Včsaih uspe, včasih ne. Tokrat je očitno uspelo. Pomembno je, da so se nove ideje prijele. V zadnjih letih je bil Mercedes merilo. Bomo videli, kako bo v letošnji sezoni.''

Kljub dobremu uvodu Vettel opozarja, da je prednost še vedno na strani srebrne puščice. ''Rad bi se potegoval za naslov, a še vedno verjamem, da je Mercedes pred nami. Tam so že nekaj let. Začetek sezone je za nas fantastčen, ne moremo si želeti več,'' je dodal Nemec.

Hamilton pozdravlja izziv

O nevarnosti, ki preži iz rdeče garaže, je spregovoril tudi aktualni podprvak. ''Letos gledate obračun najboljših. Sebastian je izjemen dirkač, ki je osvojil štiri naslove prvaka. V čast mi je, da dirkam v istem času kot on in končno smo prišli do trenutka, ko bomo lahko gledali pravo dirko,'' je povedal Hamilton, Vettel pa mu je hitro vrnil kompliment: ''Hamiltona zelo spoštujem. Dokazal je, da je eden najhitrejših dirkačev na startni vrsti. Želim si tesnih bitk. Zabavno je dirkati z najboljšimi. V tem trenutku se zdi, da imava enakovredni mašineriji, upam, da tako tudi ostane,'' je pristavil Vettel. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.