Trenutek, ko je na krut način ugasnilo še poslednje upanje

Foto: Epa
Foto: Epa
Zadnjo tekmo letošnje sezone lige NBA je zaznamovala huda poškodba.
Oglej si celoten članek

Toronto Raptors so z izidom 4:2 v zmagah premagali Golden State Warriors in prišli do svojega prvega naslova prvakov najmočnejše lige na svetu.

NBA/Video Toronto potolčenim Bojevnikom vzel naslov

Po štiriindvajsetih letih obstoja franšize so Raptorji v Kanado pripeljali zgodovinski prvi naslov, pri tem pa so jim izdatno pomagale zdravstvene težave moštva iz Kalifornije.

V zadnje srečanje so se Bojevniki podali brez najboljšega igralca Kevina Duranta, slednji si je na peti tekmi finala natrgal Ahilovo tetivo, potem ko je pred tem zaradi poškodbe počival nekaj tednov.

Velika sramota Opravičilo v imenu cele države: "KD, Kanadi je žal!"

Warriors so bili kljub odsotnosti Duranta na šesti tekmi v igri za zmago vse do konca, sredi tretje četrtine so držali vodstvo za pet točk. Takrat je v protinapad krenil Klay Thompson in skušal zabiti, od zadaj mu je poskus skušal preprečiti nekdanji igralec Olimpije Danny Green. Akcija se je končala s Thompsonovim padcem, ta je takoj začutil hudo bolečino. Green je brž pristopil do njega in se opravičil.

Odnesli so ga s parketa, a se je še vrnil na igrišče in celo zadel oba prosta meta. Zatem ga je osebje moštva le spravilo v slačilnico, nekaj minut kasneje pa je dvorano zapustil na berglah.

Thompson je bil kljub predčasnemu odhodu prvi strelec obračuna, prispeval je 30 točk ob odličnem metu iz igre (8/12, 4/6 za tri).

"Thompson je opravil pregled z magnetno resonanco v bolnišnici Bay Area, ki je potrdil, da si je raztrgal križno vez levega kolena," so prek Twitterja sporočili iz tabora podprvakov NBA.

Thompsona zdaj čaka večmesečno okrevanje. Tako kot Durant je tudi on po koncu letošnje sezone postal prost igralec.

Brez zagotovil Dragić izkoristil možnost, toliko bo zaslužil v naslednji sezoni

Golden State Warriors so letos v finalu igrali petič zapored, trikrat so se okitili s šampionskimi prstani. Letos so jih zdelale poškodbe, saj so se v končnici poleg Duranta in Thompsona (izpustil je tudi del druge tekme finala in celotno tretjo) s težavami ukvarjali Kevon Looney (prsni koš), DeMarcus Cousins (mečna mišica), Andre Iguodala (mečna mišica) in Stephen Curry (zapestje).

Bojevniki, ki bi lahko ob kadrovskih spremembah v prihodnosti zgledali povsem drugače, se po sedeminštiridesetih letih selijo iz dvorane Oracle v Oaklandu, v bodoče bodo namreč tekmece gostili v Chase Centru v sosednjem San Franciscu.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.