Šport > Košarka
4185 ogledov

Opravičilo v imenu cele države: "KD, Kanadi je žal!"

navijač durant Print Screen
Anonimna ljubiteljica košarke se je v imenu Kanade opravičila Kevinu Durantu.

Golden State Warriors do konca sezona - moštvo iz Oaklanda v finalu lige NBA v seriji na štiri zmage zaostaja z 2:3 proti Toronto Raptors - ne bodo mogli računati na Kevina Duranta.

Prvi strelec moštva je v drugi četrtine pete tekme, v kateri so njegovi soigralci ubranili prvo zaključno žogo Raptorjev, utrpel poškodbo Ahilove tetive in odšepal z igrišča. S tem je dvakratni MVP finala lige NBA končal letošnjo sezono. 

Poškodba pomeni velik udarec za Golden State, kar so navijači Toronto pospremili z velikim navdušenjem. Kar nekaj gledalcev tekme v dvorani ScotiaBank Arena je ob Durantovi poškodbi glasno navijalo, kar so ostro obsodili tudi domači košarkarji.

Ti so občinstvo uspeli pomiriti, gledalci pa so nato Durantu namenili celo stoječe ovacije. S tem so nekoliko popravili slab vtis, a grenkega priokusa niso mogli izbrisati.

Pred šesto tekmo finala, ki bi lahko že odločala o naslovu prvaka, je stvari v svoje roke vzela anonimna Kanadčanka, ki je na naslov košarkarske ekipe iz Oakland poslala šopek rož in sporočilo.

"KD, Kanadi je žal," je zapisala, v priloženem pismu pa dodala: "Dragi KD in Warriors. Ne morem verjeti, da so nekateri neumni navijači Raptorjev navijali ob tvoji poškodbi. Med gledanjem tekme sem se počutila grozno. To je bila velika sramota. Opravičujem se ti v imenu Kanade. Želim ti čim hitrejše okrevanje."

Kevin Durant poškodba Video Šport Poškodba, ki je zamajala načrte milijonarjev

Durant je bil od leta 2007 do 2016 član Oklahome City Thunder, nato pa se je po tisti rekordni sezoni, v kateri je Golden State v rednem delu zabeležil kar 73 zmag in le devet porazov, pridružil najmočnejši ekipi v ligi in z njo osvojil dva zaporedna šampionska prstana. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice