Tri kolajne za Slovence

Foto: EPA Natalija Gros (na sliki) in Klemen Bečan sta prišla do srebra, Mina Markovič pa
Slovenski plezalci so zadnji dan evropskega prvenstva v težavnostnem plezanju prišli do treh kolajn. Mina Markovič je osvojila zlato kolajno, Natalija Gros in Klemen Bečan pa srebro.
Oglej si celoten članek

Slovensko športno plezanje je vpisalo nov uspeh. Zadnji dan evropskega prvenstva v športnem plezanju v Innsbrucku so slovenski tekmovalci trikrat stopili na zmagovalni oder. Mina Markovič je osvojila kombinacijsko zlato kolajno, kombinacijsko srebro pa je šlo v roke Natalije Gros in Klemena Bečana. Medtem ko v posamičnih disciplinah slovenski tekmovalci niso osvojili kolajn, so bili Slovenci najboljši v kombinaciji treh disciplin (težavnost, balvani in hitrost).

Pred tem so bili znani zmagovalci v balvanskem plezanju. Med šestimi najboljšimi balvanskimi plezalci stare celine sta tudi dva Slovenca. 19-letni Celjan Jernej Kruder je svoje prvo finale na EP kronal s četrtim mestom, četrti pa je bil tudi v kombinaciji. Klemen Bečan pa je bil v balvanih šesti.

Slovenska ekipa se bo z evropskega prvenstva v športnem plezanju domov vrnila s tremi finali. V sredo je bila 22-letna Ptujčanka Mina Markovič tudi zelo blizu zmagovalnemu odru s četrtim mestom. Mlajši brat Klemena Bečana Jure je v kombinaciji zasedel deseto mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.