Šport
18 ogledov

Tri kolajne za Slovence

Natalija Gros (na sliki) in Klemen Bečan sta prišla do srebra, Mina Markovič pa EPA
Slovenski plezalci so zadnji dan evropskega prvenstva v težavnostnem plezanju prišli do treh kolajn. Mina Markovič je osvojila zlato kolajno, Natalija Gros in Klemen Bečan pa srebro.

Slovensko športno plezanje je vpisalo nov uspeh. Zadnji dan evropskega prvenstva v športnem plezanju v Innsbrucku so slovenski tekmovalci trikrat stopili na zmagovalni oder. Mina Markovič je osvojila kombinacijsko zlato kolajno, kombinacijsko srebro pa je šlo v roke Natalije Gros in Klemena Bečana. Medtem ko v posamičnih disciplinah slovenski tekmovalci niso osvojili kolajn, so bili Slovenci najboljši v kombinaciji treh disciplin (težavnost, balvani in hitrost).

Pred tem so bili znani zmagovalci v balvanskem plezanju. Med šestimi najboljšimi balvanskimi plezalci stare celine sta tudi dva Slovenca. 19-letni Celjan Jernej Kruder je svoje prvo finale na EP kronal s četrtim mestom, četrti pa je bil tudi v kombinaciji. Klemen Bečan pa je bil v balvanih šesti.

Slovenska ekipa se bo z evropskega prvenstva v športnem plezanju domov vrnila s tremi finali. V sredo je bila 22-letna Ptujčanka Mina Markovič tudi zelo blizu zmagovalnemu odru s četrtim mestom. Mlajši brat Klemena Bečana Jure je v kombinaciji zasedel deseto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.