Tri reprezentance že v četrtfinalu

Foto: Epa
Foto: Epa
Madžari, Španci in Danci v četrtfinalu, spodrsljaj Hrvaške.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Španije, Madžarske in Danske so se že uvrstili v četrtfinale svetovnega prvenstva v Egiptu. Danes je ekipa z Iberskega polotoka, svetovni prvak iz let 2005 in 2013, v skupini 1 po pričakovanjih premagala Urugvaj visoko, z 38:23 (24:12). Pot v četrtfinale pa so Špancem nato potrdili Madžari, ki so s 30:26 premagali Poljake.

Madžari so na štirih tekmah zbrali štiri zmage, evropski prvaki Španci pa tri zmage in poraz in imajo pred zadnjim krogom že tri točke prednosti pred Poljaki. Zvečer je Nemčija premagala Brazilijo z 31:24 (16:12) in se zavihtela na tretje mesto, a je brez možnosti za napredovanje.

V skupini 2 je četrtfinale potrdila Danska. Branilci naslova so premagali Japonsko s 34:27 (19:17) in še naprej ostajajo brez poraza. V prvi tekmi skupine je Katar dobil arabski dvoboj z Bahrajnom z 28:23 (13:14). Sledil pa je presenetljiv poraz Hrvaške proti Argentini z 19:23 (12:12).

SP v rokometu Velik šok za Hrvate, selektor že napovedal odstop

Naši južni sosedje zdaj potrebujejo presenečenje. Argentina bo v zadnjem krogu igrala z zadnjeuvrščenim Bahrajnom in bržkone obdržala točko prednosti, Hrvate pa v zadnjem krogu čaka obračun z branilci naslova Danci. A tudi zmaga bo verjetno premalo, saj bo Hrvaška v zadnjem krogu odvisna tudi od Bahrajna.

Slovenijo v nedeljo ob 18. uri čaka odločilna tekma za napredovanje v četrtfinale proti gostiteljem Egipčanom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.