Šport
3351 ogledov

Velik šok za Hrvate, selektor že napovedal odstop

rokomet Hrvaška Epa
Velika zaušnica hrvaškim pričakovanjem.

Hrvaški rokometaši bi si z zmago proti Argentini že zagotovili nastop v četrtfinalu, a jim to ni uspelo. Južnoameričani so bili vseskozi korak pred evropsko zasedbo, po 60 minutah pa so zmagali z rezultatom 23:19.

Hrvatje, ki jih mnogi, predvsem pa hrvaški mediji in javnost, uvrščajo med favorite svetovnega prvenstva, so izjemno slabo odprli dvoboj, svoj prvi zadetek so dosegli šele v 11. minuti. Pred tem je Argentina že vodila s 5:0. Izbranci Lina Červarja so nato krenili v lov in se predvsem preko nekdanjega rokometaša Gorenja Ivana Čupića vrnili v igro. Še pred polčasom so izenačili rezultat, na začetku drugega pa prvič povedli.

rokometna reprezentanca SP v rokometu Šport Drama ob koncu, Slovenija v polno v zadnjih sekundah SP v rokometu Egipt 2021 covid-19 SP Šport "Z nami so ravnali kot z živalmi. Če bi se to zgodilo Nemčiji ali Španiji..."

A nato se je vse skupaj ustavilo. Znova so sledile črne minute, Hrvaška 15 minut znova ni dosegla zadetka. Argentinci so v zadnjih deset minut tekme vstopili s prednostjo štirih zadetkov. Hrvatje so igrali s sedmimi v napadu, a tudi če so dosegli zadetek, so ga nato s sredine s hitrim izvajanjem zabili tudi Argentinci. Ti so čez celotno igrišče dosegli tri zadetke, enega tudi vratar. Prave možnosti za preobrat ni bilo, Hrvatje so v celotnem drugem polčasu dosegli sedem zadetkov.

Po porazu je svoj odhod s selektorskega mesta po svetovnem prvenstvu že napovedal razočarani Červar, ki je dejal, da je trener kriv, če igralci na takšen način odigrajo tekmo. Pokritiziral je pristop svojih izbrancev.

Lino Červar | Avtor: Epa Epa

Hrvatje sicer še imajo možnost za četrtfinale, a se bodo morali reševati proti močni Danski, počasna igra Hrvatov pa ne vzbuja veliko optimizma. Tudi zmaga proti Dancem jim še ne odpira preboja v izločilne boje, pri tem morajo računati še na zmago Katarja proti Argentini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice