Šport
100 ogledov

Naprej še dve neporaženi reprezentanci, Madžari ugnali Nemce

rokomet Epa
Danci in Madžari s stoodstotnim izkupičkom v glavni del SP.

Na rokometnem svetovnem prvenstvu v Egiptu so znane vse reprezentance, ki so si priigrale drugi del. V torek so svoje zadnje naloge uvodnega dela morale opraviti še izbran vrste v skupinah od A do D, naprej pa so se prebile Nemčija, Madžarska, Urugvaj, Španija, Poljska, Brazilija, Hrvaška, Katar, Japonska, Danska, Argentina in Bahrajn.

Branilci naslova Danci so v skupini D zmagali na vseh treh dosedanjih tekmah, tokrat so odpravili Argentino z 31:20. V skupini C je brez poraza (z enim neodločenim izidom) končala Hrvaška, drugo zmago je vpisala proti Katarju s 26:24. Enak izkupiček je imela Španija v skupini B, s 36:30 je premagala Tunizijo. V skupini A pa je v boju za prvo mesto Madžarska premagala Nemčijo z 29:28 in tako s stoodstotnim izkupičkom končala ta del tekmovanja.

V skupini I bodo v glavnem delu igrali Španija, Urugvaj, Madžarska, Nemčija, Poljska in Brazilija. Madžarska je prenesla štiri točke, Španija tri, Nemčija in Poljska po dve točke, Brazilija eno, Urugvaj pa nič.

V skupini II pa bodo Hrvaška, Danska, Katar, Argentina, Japonska in Bahrajn. Danska je v glavni del prenesla štiri točke, Hrvaška tri, Katar in Argentina po dve, Japonska točko, Bahrajn pa nič.

Dean Bombač Slovenija Belorusija SP v rokometu SP v rokometu Šport "Na tem dvoboju smo favoriti"

Že v ponedeljek so prvi del končali v skupinah od E do H. Iz skupine E so se v drugi del uvrstile Francija, Norveška in Švica, v drugem delu pa jih v skupini III čakajo Portugalska, Islandija in Alžirija, najboljši trije iz skupine F. Francija in Portugalska imata pred nadaljevanjem turnirja štiri točke, Norveška in Islandija po dve, Švica in Alžirija pa sta brez njih.

Za slovenske ljubitelje rokometa je bila najbolj zanimiva skupina H. V drugi del tekmovanja so napredovali Rusija, Slovenija in Belorusija. Slovenija se bo v drugem delu tekmovanja v skupini IV pomerila z Egiptom, Švedsko in Severno Makedonijo. Švedska je v drugi del tekmovanja prenesla štiri točke, Rusija tri, Slovenija in Egipt po dve, Belorusija eno, Severna Makedonija pa nobene.

Jure Dolenec Slovenija Belorusija SP v rokometu | Avtor: Reševalni pas/Twitter Jure Dolenec je polnil belorusko mrežo. Reševalni pas/Twitter

V predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. do 32. mesta bodo v skupini I igrali Angola, Tunizija, DR Kongo in Zelenortski otoki, ki pa jih zaradi okužb s koronavirusom ni več na SP in so osvojili zadnje, 32. mesto, v skupini II pa Avstrija, Maroko, Čile in Južna Koreja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice