Šport
933 ogledov

Slab začetek, dober konec: Slovenija s točkama v drugi del!

Jure Dolenec Slovenija Belorusija SP v rokometu Reševalni pas/Twitter Jure Dolenec je polnil belorusko mrežo.
Reprezentanca Slovenije je zabeležila drugo zmago na svetovnem prvenstvu v Egiptu.

Slovenija je v tretjem kolu skupine H premagala Belorusijo (29:25) in zasedla drugo mesto. Na edini preostali tekmi skupine je Rusija ugnala Južno Korejo (30:26).

V drugi del prvenstva, kjer se bo Slovenija srečala s Švedsko, Egiptom in Severno Makedonijo, bo Rusija odnesla tri točke, Slovenija dve, Belorusija pa eno. Švedi bodo začeli s štirimi točkami, domačini z dvema, Makedonci pa z ničlo.

slovenska rokometna reprezentanca Ob robu Šport Tiselj kritično o Gajiću, "bekih" in slovenski demokraciji

Slovenija Belorusija SP v rokometu | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Slovenski rokometaši so na začetku ene najbolj pomembnih tekem na turnirju hitro zabredli v težave. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani. Obramba ni bila na pričakovani ravni, še največje vrzeli pa so bile v napadu, kjer so naredili številne osnovnošolske napake, ob tem je beloruski vratar Ivan Maroz ubranil številne njihove strele.

Vse te napake so bile voda na mlin izkušenih in z vsemi žavbami namazanih Belorusov, ki so znali izkoristiti nekajminutne slovenske strelske poste. Slovenski zaostanek je v 16. minuti že znašal pet golov (3:8), šest minut kasneje pa je narasel na šest zadetkov (6:12).

A slovenski rokometaši niso vrgli puške v koruzo, v naslednjih treh minutah so končno zaigrali agresivno v obrambi, izpeljali številne nasprotne napade ter pokazati veliko več volje in želje kot v uvodu tekme. Po delnem izidu 5:0 so povsem zadihali za ovratnik tekmecev (11:12), v 27. minuti pa po golu Jureta Dolenca tekmo postavili v začetno izhodišče (13:13).

Urban Lesjak Slovenija Belorusija SP v rokometu | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Začetek drugega polčasa je minil po slovenskih notah. Obramba je bila trdna, vratar Urban Lesjak, ki je ob koncu prvega polčasa zamenjal Klemna Ferlina, je nanizal nekaj bravuroznih obramb, njegovi soigralci v polju pa so si po golih Blaža Blagotinška in Blaža Janca priigrali do tedaj najvišje vodstvo na tekmi (17:15).

V nadaljevanju so malenkostno popustili. Belorusi so jih v 39. minuti ujeli (18:18), a Slovenci so v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in prvič na dvoboju povedli za štiri gole (22:18). Njihov ritem je začasno zmotila beloruska minuta odmora in izključitev Darka Cingesarja. Belorusi so v 45. minuti prepolovili zaostanek (22:20) in jih ogrožali do 56. minute.

Vranješevi varovanci so v prelomnih trenutkih pokazali zrelo predstavo, pri vodstvu s 25:24 sta Miha Zarabec in Matej Gaber povišala na 27:24, lepo prednost pa ubranili ter dosegli življenjsko pomembno tekmo v deželi faraonov.

SP v rokometu Egipt 2021 covid-19 SP v rokometu Šport Reprezentanca domov zaradi covida-19

V slovenski reprezentanci sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Blaž Janc z osmimi in Jure Dolenec s sedmimi goli.

"Po zaostanku šestih golov smo ohranili mirno kri in dočakali svoje minute. Med celotno tekmo smo se borili po svojih najboljših močeh v napadu in obrambi, dvignile so nas tudi obrambe Urbana Lesjaka. Naš pristop je bil veliko boljši kot na prejšnji tekmi proti Rusiji. Zavoljo pomembnosti tekme nismo igrali sproščeno in tako kot znamo, a najbolj pomembno je, da smo zmagali."
Jure Dolenec, igralec Slovenije

SP v rokometu (skupina H), 3. kolo:

Slovenija - Belorusija 29:25 (15:15)
Janc 8, Dolenec 7; Karalek 7.

Južna Koreja - Rusija 26:30 (15:15)
Andreev, Kornev po 5; Jiun Kim 8, Taeung Kim 6.

LESTVICA:
1. Rusija 5
2. Slovenija 4
3. Belorusija 3
4. Južna Koreja 0

Komentarjev 2
  • serkookaf 05:06 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tadejca1 20:34 18.januar 2021.

    Bravo, naši športniki so nedvomno najboljši!

Sorodne novice