Šport
470 ogledov

Slovenija upravičila vlogo favorita

Nejc Cehte Epa
Slovenci drugi del odprli z zmago proti Severni Makedoniji. Tekma se je končala z rezultatom 31:21 (13:9).

Slovenski rokometaši so odigrali prvo tekmo drugega dela. Na dvoboju z Makedonijo so bili favoriti, a v prvih minutah tako kot na prejšnjih dvobojih niso blesteli. Makedonci, ki so na svetovno prvenstvo vskočili po odpovedi Čehov, so tako povedli s 6:4, ob tem so imeli na voljo kar tri sedemmetrovke, ki jih je izkoristil 40-letni veteran Kiril Lazarov.

Po 15 minutah igre so se izbranci Ljubomirja Vranješa le zbrali in zaigrali boljše, izboljšala se je predvsem igra v obrambi, razpoložen je bil vratar Urban Lesjak, s tremi zaporednimi zadetki pa so Slovenci tudi povedli.

Po novi uspešni seriji Slovenije, ki jo je z zadetkom za 12:9 zaključil krožni napadalec Matej Gaber, je bila makedonska klop ob izteku 25. minute prisiljena vzeti minuto odmora. Makedonci so ob koncu prvega polčasa sicer več kot osem minut in pol ostali brez zadetka, Lesjak je povsem zaklenil vrata in je v prvem polčasu zbral kar 11 obramb. Slovenija sicer prav tako ni bila učinkovita v napadu, je pa Dragan Gajić s svojim petim zadetkom poskrbel za 13:9. S tem izidom se je končalo prvih 30 minut.

Dragan Gajić | Avtor: Epa Epa

Po desetih minutah drugega dela je Slovenija povedla že za osem zadetkov. Telesna govorica Makedoncev je bila zelo zgovorna, v preobrat očitno niso več verjeli. Dvoboj je bil tako pravzaprav že odločen. 

Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Urban Lesjak, ki je na koncu zbral 17 obramb, bil je 46-odstotno uspešen pri svojih posredovanjih. Gajić je bil prvi strelec s sedmimi goli, Jure Dolenec in Borut Mačkovšek sta dosegla po pet zadetkov.

Slovenija je ob dveh prenešenih točkah zdaj pri štirih v drugem delu. Makedonija je ostala pri ničli in nima več možnosti za napredovanje.

Pred Slovenci sta v tem tednu še ključni tekmi za preboj v četrtfinale: najprej jih v petek čaka tekma s Švedi, v nedeljo pa še z Egipčani. V četrtfinale se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice