Šport
1922 ogledov

"Z nami so ravnali kot z živalmi. Če bi se to zgodilo Nemčiji ali Španiji..."

Leandro Semedo Epa
Afriški rokometaši so razočarani nad početjem Mednarodne rokometne zveze.

Zelenortski otoki so prvič nastopili na svetovnem prvenstvu, v prvem kolu svoje skupine pa so se kar dobro upirali Madžarom, ki so na koncu zmagali s 34:27. Nato so se pojavile težave zaradi koronavirusa, zaradi nekaj pozitivnih igralcev so za zeleno mizo najprej izgubili dvoboj z Nemčijo, kasneje še z Urugvajem.

Po vrnitvi v domovino so afriški rokometaši organizatorje obtožili rasizma in diskriminacije. "Z nami so ravnali kot z živalmi. Vsi so nas gledali, kot da smo hodeči virus na dveh nogah. Če bi se to zgodilo Nemčiji ali Španiji, bi bilo vedenje IHF povsem drugačno," je v intervjuju za La Nueva Cronica dejal kapetan Leandro Semedo, ki si klubski kruh služi v španiji pri Ademar Leonu.

"Ne vem, če se je še komu zgodilo, da bi bil na pripravah pozitiven, na naslednjem testiranju negativen, po prihodu v Egipt pa spet pozitiven. Nisem zdravnik in ne vem, kako zanesljivi so testi, vendar se mi zdi, da marsikaj ni bilo v redu," je še dejal Semedo.

"Vedeli smo, da nam tekma z Urugvajem prinaša preboj v naslednji krog. Bili smo dobro pripravljeni, vendar so nam prepovedali igrati. Neuradna razlaga je, da je bil IHF pod prevelikim pritiskom reprezentanc, ki bi morale igrati proti nam," je zaključil kapetan Zelenortskih otokov.

Komentarjev 1
Sorodne novice