Šport
1813 ogledov

Kaj se dogaja? Zaradi njega je rokometu čas namenil celo Shaq

Gauthier Mvumbi Thierry DR Kongo Epa
Legendarni košarkar postal pozoren na afriškega rokometaša.

Rokometaš Konga Gauthier Mvumbi Thierry je nepričakovano postal eden največjih zvezdnikov svetovnega prvenstva, ki poteka v Egiptu. Mvumbi, ki izstopa s svojo postavo in je zaradi nje požel primerjave s slavnim košarkarjem Shaquillom O'Nealom, je v predtekmovalni skupi ni odigral tekme proti Argentini, Danski in Bahrajnu ter zabil 13 golov iz 14 strelov. Na tekmi z Bahrajnom je posbil razglašen celo za najboljšega igralca dvoboja.

Nenavadni rokometaš je imel na uradni strani prvenstva sprva zapisanih le 176 centimetrov in 89 kilogramov, kasneje pa so ta podatek popravili na 110 kilogramov, a še vedno niso prišli blizu resnice. Precej bolj verjeten je podatek, ki so ga objavili francoski mediji, da Mvumbi v višino meri 195 centimetrov, tehtnica pa mu pokaže 137 kilogramov.

Vest o njem je zdaj prišla tudi čez lužo, kjer tudi veliki ljubitelji športa večinoma ne poznajo rokometne igre. Zaradi tega je še bolj presenetljivo dejstvo, da se je Mvumbiju oglasil legendarni Shaq. "Pravijo, da si Shaq rokometa. Kaj se dogaja?" je reprezentantu Konga krajši video namenil Shaquille O'Neal.

Gauthier Mvumbi Thierry | Avtor: Epa Epa

Nejc Cehte SP v rokometu Šport Slovenija upravičila vlogo favorita

"Ko sem videl, da mi je Shaquille O'Neal poslal video sporočilo, sem se počutil neverjetno. Bilo mi je v veliko veselje, čeprav gre le za nekaj besed," je dejal Mvumbi.

Gauthier Mvumbi Thierry DR Kongo | Avtor: Epa Epa

Nad medijsko pozornostjo je presenečen: "Iskreno povedano, tega ne razumem. Odigral sem prvo tekmo in prišlo je do booma. To je lepa priložnost in uživam v njej. Če govorijo o meni, govorijo o Kongu. Prvič smo na svetovnem prvenstvu in govorijo o Kongu. To je dobro za naš imidž."

In kakšno je njegovo sporočilo mladeničem, ki sicer nimajo idealne postave, a si želijo uspeti v športu? "Borite se za reči, ki jih imate radi in ne odnehajte."

Gauthier Mvumbi Thierry | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice