Tri Slovenke med šestnajsterico

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski plavalci so že sklenili sobotne nastope na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Koebenhavnu.
Oglej si celoten članek

Najboljše uvrstitve so dosegle Mariborčanka Katja Fain (1:58,03) kot 13. in Radovljičanka Tjaša Pintar (1:58,46) kot 14. na 200 m prosto, ter plavalka Ljubljane Tara Vovk, ki je bila 14. (2:13,01) na 200 m mešano. Fainova in Pintarjeva sta bili zadovoljni z uvrstitvijo, potrdili pa, da sta želeli tudi nekaj boljši izid.

Osebnem rekordu na 200 m prosto se je povsem približala tudi Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in bila z 2:00,67 29. Mlada Ljubljančanka se je tokrat nekoliko uštela pri razporeditvi moči in predvsem na prvi polovici začela prepočasi.

EP v plavanju V finalu dve Slovenki, padel tudi najstarejši slovenski rekord

Velenjčanka Nastja Govejšek je bila s 58,97 na 100 m delfin 20., polfinale, ki je bil oddaljen tri desetinke sekunde, pa je izgubila na obratih in slabem prihodu v cilj.

Med Slovenci pa je drobna vloga vnovič pripadla tudi Petru Mankoču, saj se je njegov rekord prvenstev na 100 m mešano izpisal ob nastopu vseh petih predtekmovalnih skupin današnjega predtekmovanja.

Dober obet Stevens začel z rekordom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.