Šport
105 ogledov

Tri Slovenke med šestnajsterico

Ledecky SP v plavanju plavanje plavalka 800 metrov prosto zmaga EPA
Slovenski plavalci so že sklenili sobotne nastope na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Koebenhavnu.

Najboljše uvrstitve so dosegle Mariborčanka Katja Fain (1:58,03) kot 13. in Radovljičanka Tjaša Pintar (1:58,46) kot 14. na 200 m prosto, ter plavalka Ljubljane Tara Vovk, ki je bila 14. (2:13,01) na 200 m mešano. Fainova in Pintarjeva sta bili zadovoljni z uvrstitvijo, potrdili pa, da sta želeli tudi nekaj boljši izid.

Osebnem rekordu na 200 m prosto se je povsem približala tudi Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in bila z 2:00,67 29. Mlada Ljubljančanka se je tokrat nekoliko uštela pri razporeditvi moči in predvsem na prvi polovici začela prepočasi.

Tjaša Oder EP v plavanju Šport V finalu dve Slovenki, padel tudi najstarejši slovenski rekord

Velenjčanka Nastja Govejšek je bila s 58,97 na 100 m delfin 20., polfinale, ki je bil oddaljen tri desetinke sekunde, pa je izgubila na obratih in slabem prihodu v cilj.

Med Slovenci pa je drobna vloga vnovič pripadla tudi Petru Mankoču, saj se je njegov rekord prvenstev na 100 m mešano izpisal ob nastopu vseh petih predtekmovalnih skupin današnjega predtekmovanja.

Peter John Stevens Dober obet Šport Stevens začel z rekordom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.