Tri slovenska orožja do finala

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski slalomisti na divjih vodah so prvi polfinalni dan svetovnega prvenstva v Riu de Janeiru uspešno opravili nastope.
Oglej si celoten članek

Potem ko sta kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič prednjačila v polfinalu kanuistov, je svojo nalogo zelo dobro opravila še kajakašica Urša Kragelj, ki je bila v polfinalu druga.

SP Slovenci osvojili srebrno kolajno

Savšek in Božič sta se v finale prebila s prvim in tretjim mestom. Savšek je progo odpeljal brez dotika in za 11 stotink sekunde ugnal Slovaka Alexandra Slafkovskega, na tretjem mestu pa je Božič z enim dotikom zaostal 1,31 sekunde. Brez finala je ostal Anže Berčič, ki je bil z enim dotikom oziroma dvema kazenskima sekundama 16.

V polfinalu pa je svojo nalogo izvrstno opravila tudi Kragljeva, ki se je v sobotni finale prebila z drugim polfinalnim časom. Primorka je progo odveslala brez dotika in za najhitrejšo, Nemko Ricardo Funk, zaostala za 1,27 sekunde. V polfinalu je obstala Ajda Novak, ki je bila 24. Že v kvalifikacijah je izpadla Eva Terčelj.

V soboto bodo na sporedu finalne vožnje kanuistov in kajakašic ter polfinalne preizkušnje kajakašev in kanuistk. V konkurenci slednjih Slovenija nima svojih predstavnic, med kajakaši pa se bodo za finale potegovali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.