Šport
83 ogledov

Tri slovenska orožja do finala

Benjamin Savšek EPA
Slovenski slalomisti na divjih vodah so prvi polfinalni dan svetovnega prvenstva v Riu de Janeiru uspešno opravili nastope.

Potem ko sta kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič prednjačila v polfinalu kanuistov, je svojo nalogo zelo dobro opravila še kajakašica Urša Kragelj, ki je bila v polfinalu druga.

Kanuisti SP Šport Slovenci osvojili srebrno kolajno

Savšek in Božič sta se v finale prebila s prvim in tretjim mestom. Savšek je progo odpeljal brez dotika in za 11 stotink sekunde ugnal Slovaka Alexandra Slafkovskega, na tretjem mestu pa je Božič z enim dotikom zaostal 1,31 sekunde. Brez finala je ostal Anže Berčič, ki je bil z enim dotikom oziroma dvema kazenskima sekundama 16.

V polfinalu pa je svojo nalogo izvrstno opravila tudi Kragljeva, ki se je v sobotni finale prebila z drugim polfinalnim časom. Primorka je progo odveslala brez dotika in za najhitrejšo, Nemko Ricardo Funk, zaostala za 1,27 sekunde. V polfinalu je obstala Ajda Novak, ki je bila 24. Že v kvalifikacijah je izpadla Eva Terčelj.

V soboto bodo na sporedu finalne vožnje kanuistov in kajakašic ter polfinalne preizkušnje kajakašev in kanuistk. V konkurenci slednjih Slovenija nima svojih predstavnic, med kajakaši pa se bodo za finale potegovali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.