Tribune ne bodo več samevale

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Navijači se bodo na stadione vrnili po 17. maju.
Oglej si celoten članek

Premier League je v sredo sporočila, da se bo v zadnjih dveh kolih angleškega prvenstva omejeno število navijačev lahko vrnilo na stadione, je poročanje angleških medijev povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Tekme v angleškem prvenstvu že od junija potekajo brez gledalcev, razen kratkega obdobja konec lanskega leta, ko je bilo dovoljeno manjše število navijačev na stadionih, preden se je število primerov okuženih z novim koronavirusom znova povečalo.

Navijači se bodo v omejenem številu na tribune stadionov znova vrnili po 17. maju v skladu z vladnim načrtom za omilitev protikoronskih ukrepov v Angliji.

Odločno Čeferin: "Dovolj imamo strahopetcev, ki širijo škodljivo ideologijo"

"Navijači se bodo na stadione predvidoma lahko vrnili v manjšem obsegu, dokončna odločitev vlade o predvidenih pogojih pa bo objavljena najkasneje do 10. maja," so sporočili iz lige. "Po posvetovanju s klubi so se dogovorili, da tekme zaradi različnih operativnih izzivov in potrebe po doslednem pristopu ne bodo odprte za gostujoče navijače, hkrati s tem pa se bodo povečale možnosti za navzočnost domačih navijačev."

Predzadnje kolo bo na sporedu 18. in 19. maja, zadnje tekme v sezoni pa 23. maja.

Premier League je prejšnji teden potrdila, da je bil razpored tekem spremenjen, tako da lahko vsak klub pred koncem sezone odigra eno domačo tekmo s svojimi navijači.

V finalu ligaškega pokala 25. aprila je 8.000 gledalcev na tribunah gledalo, kako je Manchester City premagal Tottenham, medtem ko v finalu pokala FA ta mesec pričakujejo 21.000 navijačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.