Tridesetič KAC? Ne, naslov Salzburgu.

Foto: Nik Rovan Salzburg je četrtič v zadnjih petih sezonah osvojil pokal najboljšega. (Foto: Ni
Celovški KAC je v finalu lige Ebel vodil s 3:2 v zmagah, a so krvniki Tilie Olimpije iz Salzburga, naredili preobrat in v podaljšku dobili odločilno, sedmo tekmo in tako ubranili naslova prvaka (4:3 v zmagah).
Oglej si celoten članek

Z četrtkovo sedmo finalno tekmo se je končala sezona hokejske lige Ebel, razširjenega avstrijskega prvenstva. Končne zmage so se razveselili branilci naslova iz Salzburga, ki so v Celovcu po podaljšku s 3:2 (1:1, 0:0, 1:1; 1:0) premagali domači KAC in slavili s skupnim izidom 4:3 v zmagah. Red Bull Salzburg je četrtič po letih 2007, 2008 in 2010 osvojil naslov najboljšega.

Na odločilni tekmi je bilo več kot 5000 navijačev, ki so pričakovali jubilejni 30. naslov v Avstriji, na koncu razočaranih. V črno jih je zavil avstrijski reprezentant in za povrhu še nekdanji član celovške ekipe Thomas Koch, ki je v 63. minuti zadel za 3:2 in odločil finalno serijo.

Zadnji tekmi ni manjkalo prav nič: dober hokej, veliko čustev in mali škandal. Koch je za zmago zadel že dve minuti in pol pred koncem tretje tretjine, a sta po ogledu videoposnetka sodnika odločila, da je stal v vratarjevem prostoru in gol razveljavila. Zdelo se je, da je šlo za regularen gol, torej za sodniško napako in trener Salzburga Pierre Page je v svoji maniri povsem ponorel. Domači navijači so ga v nadaljevanju zasuli s številnimi žaljivkami. No pa vendarle so gostje zmagali, ko je Koch zadel v podaljšku.

V ligi Ebel sta nastopali tudi najboljši slovenski ekipi Acroni Jesenice in
Tilia Olimpija. Medtem ko se Jeseničani niso uvrstili v končnico, je Salzburg v četrtfinalu premagal prav ljubljansko ekipo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.