Šport
35 ogledov

Tridesetič KAC? Ne, naslov Salzburgu.

Salzburg je četrtič v zadnjih petih sezonah osvojil pokal najboljšega. (Foto: Ni Nik Rovan
Celovški KAC je v finalu lige Ebel vodil s 3:2 v zmagah, a so krvniki Tilie Olimpije iz Salzburga, naredili preobrat in v podaljšku dobili odločilno, sedmo tekmo in tako ubranili naslova prvaka (4:3 v zmagah).

Z četrtkovo sedmo finalno tekmo se je končala sezona hokejske lige Ebel, razširjenega avstrijskega prvenstva. Končne zmage so se razveselili branilci naslova iz Salzburga, ki so v Celovcu po podaljšku s 3:2 (1:1, 0:0, 1:1; 1:0) premagali domači KAC in slavili s skupnim izidom 4:3 v zmagah. Red Bull Salzburg je četrtič po letih 2007, 2008 in 2010 osvojil naslov najboljšega.

Na odločilni tekmi je bilo več kot 5000 navijačev, ki so pričakovali jubilejni 30. naslov v Avstriji, na koncu razočaranih. V črno jih je zavil avstrijski reprezentant in za povrhu še nekdanji član celovške ekipe Thomas Koch, ki je v 63. minuti zadel za 3:2 in odločil finalno serijo.

Zadnji tekmi ni manjkalo prav nič: dober hokej, veliko čustev in mali škandal. Koch je za zmago zadel že dve minuti in pol pred koncem tretje tretjine, a sta po ogledu videoposnetka sodnika odločila, da je stal v vratarjevem prostoru in gol razveljavila. Zdelo se je, da je šlo za regularen gol, torej za sodniško napako in trener Salzburga Pierre Page je v svoji maniri povsem ponorel. Domači navijači so ga v nadaljevanju zasuli s številnimi žaljivkami. No pa vendarle so gostje zmagali, ko je Koch zadel v podaljšku.

V ligi Ebel sta nastopali tudi najboljši slovenski ekipi Acroni Jesenice in
Tilia Olimpija. Medtem ko se Jeseničani niso uvrstili v končnico, je Salzburg v četrtfinalu premagal prav ljubljansko ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.