Triglav dobil prvi del bitke

Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Alen Jogan Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Ažbe Jug Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Rapnik Tabot Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Alen Jogan Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Alen Jogan Ažbe Jug Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Josip Iličić Željko Mitraković Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav Robert Berić Foto: Dejan Mijović Interblock Triglav
Kranjski Triglav je z 1:0 dobil prvo tekmo kvalifikacij za Prvo ligo proti Interblocku. V Spodnji Šiški je srečanje z zadetkom v 63. minuti odločil Rok Dolžan. Povratna tekma bo 30. maja.
Oglej si celoten članek

Nogometaši ljubljanskega Interblocka so si delno že priprli vrata za obstanek v prvi slovenski nogometni ligi, medtem ko so Triglavani, ki bodo drugo, odločilno tekmo gostili prihodnjo nedeljo, naredili vse potrebno in si pred nadaljevanjem pripravili lepo priložnost za vrnitev v elitno deseterico prvenstva.

Gostujoči igralci so srečanje v Spodnji Šiški začeli veliko bolj zbrano in podjetneje kot Ljubljančani, ki jih je vodil Radoslav Bečejac. Najprej je zapretil Nejc Potokar, a je Ažbe Jug v osmi minuti brez večjih težav posredoval. Nato je v 20. minuti s kakšnih 30 metrov močno streljal Rok Dolžan, a je žoga letela čez gol.

Nalet gostov pa ni bil brez odgovora, razigral se je Josip Iličić, vendar tako njegov prosti strel kot strel z 20 metrov nista našla poti v gol gostov. Na drugi strani je Jug ubranil poskusa Dejana Mišića, slednji je med drugim ob koncu prvega polčasa s kakšnih sedmih metrov zapravil izjemno priložnost za vodstvo gostov.

Gostitelji so po premoru le strnili svoje vrste in pritisnili na gostujočo obrambo. Že v 48. minuti je po podaji Benjamina Gilla poskusil Matic Fink, vendar pa je bil vratar Miha Gracar na pravem mestu. Že tri minute kasneje je bil Gracar znova v nevarnosti, a je poskus Roberta Beriča s 25 metrov le izbil v kot.

V 63. minuti je domačo obrambo presenetil Dolžan, ki je po predložku z desne strani s približno petih metrov z glavo premagal ljubljanskega vratarja. Domači so nato izdatneje pritisnili na plin, njihovi poskusi za izenačenje pa so se kar vrstili. V 66. minuti je zapretil Fink, ki je bil nevaren tudi dve minuti kasneje po kotu Beriča, a je žoga letela čez gol, v 76. minuti pa še Lucas Horvat, a je Gracar spet dobro posredoval. Vse do konca je bila pobuda na domači strani, ki pa nikakor ni znala razbiti razpoloženih obrambnih igralcev Triglava.

Prva liga, dodatne kvalifikacije, prva tekma:


Interblock : Triglav 0:1 (0:0)
Dolžan (63)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.