Šport > Nogomet
30 ogledov

Triglav dobil prvi del bitke

Interblock Triglav Alen Jogan
1/10
Dejan Mijović
Kranjski Triglav je z 1:0 dobil prvo tekmo kvalifikacij za Prvo ligo proti Interblocku. V Spodnji Šiški je srečanje z zadetkom v 63. minuti odločil Rok Dolžan. Povratna tekma bo 30. maja.

Nogometaši ljubljanskega Interblocka so si delno že priprli vrata za obstanek v prvi slovenski nogometni ligi, medtem ko so Triglavani, ki bodo drugo, odločilno tekmo gostili prihodnjo nedeljo, naredili vse potrebno in si pred nadaljevanjem pripravili lepo priložnost za vrnitev v elitno deseterico prvenstva.

Gostujoči igralci so srečanje v Spodnji Šiški začeli veliko bolj zbrano in podjetneje kot Ljubljančani, ki jih je vodil Radoslav Bečejac. Najprej je zapretil Nejc Potokar, a je Ažbe Jug v osmi minuti brez večjih težav posredoval. Nato je v 20. minuti s kakšnih 30 metrov močno streljal Rok Dolžan, a je žoga letela čez gol.

Nalet gostov pa ni bil brez odgovora, razigral se je Josip Iličić, vendar tako njegov prosti strel kot strel z 20 metrov nista našla poti v gol gostov. Na drugi strani je Jug ubranil poskusa Dejana Mišića, slednji je med drugim ob koncu prvega polčasa s kakšnih sedmih metrov zapravil izjemno priložnost za vodstvo gostov.

Gostitelji so po premoru le strnili svoje vrste in pritisnili na gostujočo obrambo. Že v 48. minuti je po podaji Benjamina Gilla poskusil Matic Fink, vendar pa je bil vratar Miha Gracar na pravem mestu. Že tri minute kasneje je bil Gracar znova v nevarnosti, a je poskus Roberta Beriča s 25 metrov le izbil v kot.

V 63. minuti je domačo obrambo presenetil Dolžan, ki je po predložku z desne strani s približno petih metrov z glavo premagal ljubljanskega vratarja. Domači so nato izdatneje pritisnili na plin, njihovi poskusi za izenačenje pa so se kar vrstili. V 66. minuti je zapretil Fink, ki je bil nevaren tudi dve minuti kasneje po kotu Beriča, a je žoga letela čez gol, v 76. minuti pa še Lucas Horvat, a je Gracar spet dobro posredoval. Vse do konca je bila pobuda na domači strani, ki pa nikakor ni znala razbiti razpoloženih obrambnih igralcev Triglava.

Prva liga, dodatne kvalifikacije, prva tekma:


Interblock : Triglav 0:1 (0:0)
Dolžan (63)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.