Trije kandidati, med njimi ni Redknappa

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je kot možnega kandidata prečrtal slovitega Harryja Redknappa.
Oglej si celoten članek

"Povsem razumljivo je, da je športna javnost, predvsem tista, ki podrobneje spremlja nogometno dogajanje v Sloveniji, nekoliko nestrpna, ko beseda nanese na imenovanje novega trenerja Olimpije. Smo vodilno moštvo in temu primeren je tudi odziv javnosti. S športnim direktorjem Rankom Stojićem sva bila v stalnem stiku glede najpomembnejših kadrovskih vprašanj, med katere, jasno, spada tudi vprašanje novega trenerja. V tem trenutku lahko povem, da so v ožjem izboru trije kandidati, kdo pa bo dejansko tisti, ki bo prevzel nase veliko odgovornost, bo znano najkasneje do začetka naslednjega tedna," je za uradno spletno stran kluba povedal predsednik Milan Mandarić.

"Olimpija potrebuje trenerja-zmagovalca, ki bo vzpostavil takojšnjo avtoriteto v moštvu. Človeka, ki bo takoj zavihal rokave in bil sposoben v naslednjih štirinajstih tekmah zagotoviti naslov prvaka. Ne smemo si privoščiti niti najmanjše napake, saj je vložek prevelik. Potrebujemo nekoga, ki mu slovensko nogometno okolje ni tuje. Zato bi bilo v tem trenutku nesmiselno angažirati strokovnjaka iz zahodne Evrope. Vem, da se je v zadnjem času veliko pisalo in govorilo o prihodu mojega dobrega prijatelja in obenem nekdanjega sodelavca pri Portsmouthu Harrya Redknappa. Zagotavljam vam, da od tega ne bo nič, saj si ne smemo privoščiti prevelikega tveganja. V tem trenutku Olimpijo lahko vodi nekdo, ki se bo sposoben v zelo kratkem času prilagoditi na slovensko nogometno okolje in kulturo," je svoj pogled na imenovanje prvega moža na klopi pojasnil Mandarić.

Elipa Olimpije sicer naj ne bi doživela veliko kadrovskih sprememb. "Aktualna zasedba premore dovolj kakovosti in zato ne potrebuje večjih sprememb. Do konca meseca bomo ekipo dopolnili s posamezniki, ki so s svojo kakovostjo sposobni zapolniti vrzeli na določenih igralnih položajih. Poleg nizanja dobrih rezultatov, bo ena od glavnih nalog novega trenerja, da ustrezno oblikuje moštvo za naslednjo sezono. Našim navijačem pa sporočam, naj se že veselijo prve tekme proti Luki Koper, saj bodo imeli kaj videti," je zaključil poslovnež.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.