Šport > Nogomet
15 ogledov

Trije kandidati, med njimi ni Redknappa

Mandarić Anže Petkovšek
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je kot možnega kandidata prečrtal slovitega Harryja Redknappa.

"Povsem razumljivo je, da je športna javnost, predvsem tista, ki podrobneje spremlja nogometno dogajanje v Sloveniji, nekoliko nestrpna, ko beseda nanese na imenovanje novega trenerja Olimpije. Smo vodilno moštvo in temu primeren je tudi odziv javnosti. S športnim direktorjem Rankom Stojićem sva bila v stalnem stiku glede najpomembnejših kadrovskih vprašanj, med katere, jasno, spada tudi vprašanje novega trenerja. V tem trenutku lahko povem, da so v ožjem izboru trije kandidati, kdo pa bo dejansko tisti, ki bo prevzel nase veliko odgovornost, bo znano najkasneje do začetka naslednjega tedna," je za uradno spletno stran kluba povedal predsednik Milan Mandarić.

"Olimpija potrebuje trenerja-zmagovalca, ki bo vzpostavil takojšnjo avtoriteto v moštvu. Človeka, ki bo takoj zavihal rokave in bil sposoben v naslednjih štirinajstih tekmah zagotoviti naslov prvaka. Ne smemo si privoščiti niti najmanjše napake, saj je vložek prevelik. Potrebujemo nekoga, ki mu slovensko nogometno okolje ni tuje. Zato bi bilo v tem trenutku nesmiselno angažirati strokovnjaka iz zahodne Evrope. Vem, da se je v zadnjem času veliko pisalo in govorilo o prihodu mojega dobrega prijatelja in obenem nekdanjega sodelavca pri Portsmouthu Harrya Redknappa. Zagotavljam vam, da od tega ne bo nič, saj si ne smemo privoščiti prevelikega tveganja. V tem trenutku Olimpijo lahko vodi nekdo, ki se bo sposoben v zelo kratkem času prilagoditi na slovensko nogometno okolje in kulturo," je svoj pogled na imenovanje prvega moža na klopi pojasnil Mandarić.

Elipa Olimpije sicer naj ne bi doživela veliko kadrovskih sprememb. "Aktualna zasedba premore dovolj kakovosti in zato ne potrebuje večjih sprememb. Do konca meseca bomo ekipo dopolnili s posamezniki, ki so s svojo kakovostjo sposobni zapolniti vrzeli na določenih igralnih položajih. Poleg nizanja dobrih rezultatov, bo ena od glavnih nalog novega trenerja, da ustrezno oblikuje moštvo za naslednjo sezono. Našim navijačem pa sporočam, naj se že veselijo prve tekme proti Luki Koper, saj bodo imeli kaj videti," je zaključil poslovnež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.