Šport > Nogomet
22 ogledov

Mandarić: "Derbi želimo odigrati čim prej"

Maribor, Olimpija, derbi, Ezekiel Henty Anže Petkovšek
V taboru Olimpije močno obžalujejo odpoved jutrišnjega večnega nogometnega derbija proti Mariboru. Nov termin tekme še ni določen.
"Zelo smo razočarani, vendar razumemo položaj. Gre za višjo silo. Seveda pa sem malce žalosten, saj se še nisem srečal s takšno situacijo. Vsi v Olimpiji smo si želeli na tej tekmi videti povratek našega kluba na veliko sceno. Tribune bi bile polne, a upam, da bo v prihodnje še ogromno takšnih tekem in podobne evforije. Šlo bi za poseben dogodek, ki so si ga želeli tudi naši nogometaši. Ob mojem prihodu sem dejal, da si želim velike Olimpije in dobrega nogometa," je za uvod v današnjo novinarsko konferenco dejal predsednik Olimpije Milan Mandarić.
 
"Ekipa se je maksimalno pripravljala na tekmo, fantje pa so imeli derbi v glavi že nekaj časa. Najbolj mi je žal zaradi naših navijačev, ki pa tako kot mi morajo spoštovati to odločitev. Mi bomo skušali narediti vse, da še naprej uspešno gradimo klub. Ta derbi si želimo odigrati čim prej, po možnosti v sobotnem terminu."
 
Odvetnik Franci Matoz je podrobneje pojasnil včerajšnje dogodke: "Kot pooblaščenec kluba sem sodeloval pri postopkih izdaje dovoljenja za derbi. Obravnava, ki je trajala več kot tri ure, je pokazala, da policija ne more zagotoviti ustreznega števila plolicistov. Na stadionu naj bi bilo več kot 13 tisoč ljubiteljev nogometa, za nemoten potek pa naj bi potrebovali 143 policistov iz posebne policijske enote, saj naj bi šlo za dogodek velikega tveganja."
 
"Olimpija je skušala narediti vse, da se tekma odigra. Nismo želeli prestavitve na drugi termin, zato smo še povečali število varnostnikov. Padla je odločitev, da se tekma odpoved. Odločba je skladna z zakonom," je dodal Matoz.
 
Vodstvo kluba je pojasnilo, da bodo že kupljene vstopnice veljale tudi za nov termin, možno pa bo tudi vračilo vstopnic na prodajnih mestih in preko sistema Eventim.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.