Šport > Nogomet
32 ogledov

Derbija ne bo

Mandarić Anže Petkovšek
Usoda sobotnega derbija med Mariborom in Olimpijo je zdaj znana. Upravna enota Ljubljana prepoveduje izvedbo sobotne tekme.

Večni derbi slovenske Prve Lige TS med Mariborom in Olimpijo je zaradi pomanjkanja policistovbil dolgo pod vprašajem. "Kocka bo padla danes ob 13. uri," je za zurna24.si najprej dejal tiskovni predstavnik Olimpije Aljoša Vekić, a se je sestanek na upravni enoti precej zavlekel.

Do dogovora tudi do 15. ure še ni prišlo, klub je vztrajal pri sobotnem terminu, policija pa je na to dala veto. Upravna enota naj bi nato sporočila svojo dokončno odločitev v roku dveh ali treh ur, naposled pa je le prišla novica, da derbija ne bo. Zaradi begunske krize na voljo ni dovolj policistov, ki naj bi krotili pričakovanih 10.000 navijačev.

"Javna prireditev tekma 1. SNL med NK Olimpija in NK Maribor, v soboto, dne 24. 10. 2015, med 18.30 in 22.30 uro, na Nogometnem Stadionu Stožice v Ljubljanise prepove," so sporočili iz UE Ljubljana.

Jutri ob 11. uri bo na tiskovni konferenci na to temo spregovoril predsednik Olimpije Milan Mandarić, pri Mariboru pa so se že odzvali: "Obžalujemo odločitev o odpovedi derbija. Želeli smo igrati, žal pa smo se morali sprijazniti s sklepom pristojnih organov. Igralce in navijače smo obvestili, da v soboto tekme ne bo. Pričakujemo naslednji datum derbija, za ekipo pa je že spremenjen program nadaljnjih aktivnosti in za nas se zdaj začenjajo priprave na naslednjo tekmo. V sredo v Ljudskem vrtu proti Rudarju.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.