Šport > Nogomet
34 ogledov

Usoda derbija znana jutri

debi Maribor - Olimpija Anže Petkovšek
Zaradi premajhnega števila policistov, ki so na voljo, je veliki nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom pod velikim vprašanjem. Odločitev bo padla jutri.

"Varnostna  situacija  povezana z migracijskimi tokovi v Republiki Sloveniji in  ukrepi, ki jih trenutno izvaja Policija z vsemi razpoložljivimi  silami in  sredstvi  vsekakor  vpliva  tudi  na  možnost zagotavljanja  ustreznih varnostnih ukrepov na sobotni nogometni tekmi," so pred derbijem, ki bi moral biti na sporedu v soboto sporočili iz PU Ljubljana.

Za tokratni dvoboj med Olimpijo in Mariborom je že bilo prodanih 6.000 vstopnic, organizatorji pa pričakujejo, da si bo tekmo ogledalo tudi med 800 in 1000 privržencov mariborskega kluba. Pri NK Olimpija si sicer prizadevajo, da bi bila  tekma odigrana. Odločitev bo znana jutri po 11. uri, ko bo glavna obravnava na Upravni Enoti v Ljubljani. Derbi ponavadi sicer službeno spremlja 300 policistov in 200 varnostnikov.

"Glede na podano varnostno oceno za omenjeno nogometno tekmo pojasnjujemo, da zaradi  pomanjkanja razpoložljivih policistov, ne moremo zagotavljati sorazmernih varnostnih ukrepov (glede na varnostno oceno). PU Ljubljana bo na ustni obravnavi pristojne upravne enote, iz že navedenih razlogov, predstavila omenjeno stališče," so še zapisali pri PU Ljubljana.

Pri Mariboru o derbiju pred pokalnim obračunom z Rudarjem še niso želeli razmišljati, odzval pa se je predsednik Olimpije Milan Mandarić: "Termin NZS-ja je postavljen na sobotni večer. Klub je na tekmo popolnoma pripravljen, dela se 24 ur na dan, navijačem Olimpije in Maribora želimo pripraviti izjemen nogometni večer. Klub za zdaj ni prejel nobene uradne informacije o tem, da tekma ne bi bila odigrana. Če dobimo uradno prepoved s strani države, smo to seveda dolžni spoštovati, a pričakujemo jasno pojasnilo. Menim, da ne bi bilo korektno do navijačev in do športa v Sloveniji, da bi se tekma odpovedala brez pravega, uradnega razloga. Navodila države seveda moramo spoštovati, vsi ostali razlogi za odpoved pa bi bili nepravični in neprofesionalni v odnosu do športa v Sloveniji. Torej, uradno nismo dobili nobene odločitve o tem, da bi bila tekma odpovedana, jutri pa imamo razgovor na upravni enoti, katere predstavniki so merodajni, ali se bo tekma odigrala ali ne. Ponavljam, če se tekma ne bo igrala, zahtevamo uradno pojasnilo, zakaj je do tega prišlo, saj si to zaslužimo vsi, ki smo to tekmo pripravljali in seveda naši navijači."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.