Šport > Nogomet
12 ogledov

"Najprej Koper in Celje, šele nato derbi!"

(Domžale - Olimpija) prva liga marijan pušnik Anže Petkovšek
V prestolnici že narašča temperatura pred obračunom med Olimpijo in Mariborom, ki bo na sporedu prihodnjo soboto. Pred večnim derbijem čaka zmaje pot na vročo koprsko Bonifiko.

"Do odhoda v Koper nas čaka še sklepni del priprav na zelo zahtevno obdobje, znotraj katerega bomo odigrali pet zahtevnih preizkušenj. V četrtek smo se končno zbrali v polni zasedbi, na vso srečo večjih težav s poškodbami ni, tako da se lahko v miru osredotočimo na gostovanje v Kopru," je pred nedeljskim gostovanjem na Bonifiki pojasnil trener Olimpije Marijan Pušnik.

"V vsakem primeru nam bo nasproti stal zelo motiviran tekmec, ki je pred kratkim dobil novega trenerja. No, za nas je bolj pomembno, kako se bomo odzvali na samem začetku srečanja. Fantje so v minulih dneh opravili odlično delo, sedaj pa motivirani pričakujemo novo tekmo, ki bo zelo pomembna za ustvarjanje vzdušja pred domačima obračunoma s Celjem v pokalnem tekmovanju in Mariborom v prventstvu," je dodal 54-letni strateg, ki verjame, da bo vodilno moštvo slovenskega prvenstva proti kanarčkom uveljavilo vse svoje prednosti.

"Jasno, najprej bo potrebno odigrati zanesljivo v obrambi, nato pa se nam bodo zagotovo ponudile priložnosti za dosego zadetka, ki bi jih glede na kakovost v napadu morali izkoristiti. Torej trdna obramba in učinkovit napad je pravi recept za novo zmago."

"Sedaj se začenja zares"

Z zasedbo zeleno-belih se po krajši odsotnosti zaradi poškodbe vrača vezist Rok Kronaveter, ki je bil eden izmed najzaslužnejših ua odličen start v novo sezono. 29-letnik meni, da je pred Olimpijo pomembno obdoboje, v katerem ne bo prostora za napake: "V zadnjih dneh pa vadim s polno močjo, tudi prijateljsko srečanje z Bravom sem odigral brez večjih težav, tako da komaj čakam nedeljski obračun v Kopru. Mislim, da se bo po teh tekmah videlo, kam dejansko sodimo.'' 

''Prepričan sem, da sta naši največji prednosti dolga klop in odlična fizična pripravljenost. Kar pa se individualne kakovosti tiče, dobro vemo, da jo imamo na pretek. Reprezentančni premor smo zelo dobro izkoristili, se osvežili, sedaj pa se začenja zares."

Kronaveter opozarja, da v teh dneh še ni čas za razmišljanje o bitki z vijoličastimi: "Vse preveč se omenja večni derbi z Mariborom, ljudje pa pozabljajo, da nas pred tem čakata še obračuna s Koprom in Celjem. Tisti, ki menijo, da nam bo proti omenjenima nasprotnikoma kaj lažje kot proti Mariboru, se grdo motijo. Najprej moramo skočiti in šele potem reči hop. Prav vsaka tekma bo zgodba zase, zato raje ne prehitevajmo dogodkov. V kolikor nam na naslednjih petih tekmah uspe iztržiti ugoden izid, bo to izjemno izhodišče pred spomladanskim delom prvenstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.