Šport
54 ogledov

Rudar ugnal Mariborčane

Rudar Velenje Saša Despot
V četrtfinalu pokala Slovenije so Velenjčani na prvi tekmi doma z 1:0 ugnali Maribor, Celjani pa so v gosteh pri Olimpiji iztržili remi.

Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije, ljubljanska Olimpija, je v spremenjeni zasedbi proti Celjanom ostala brez pričakovane prednosti. Gostje so tekmo bolje začeli in prek Ivana Firerja, ki je v prodoru do vrat na tla polažil tudi vratarja, iz bližine povedli v 26. minuti.

Olimpija je odgovorila šest minut pozneje, ko se je med strelce vpisal Nemanja Mitrović, ki je po kotu zadel s strelom z glavo. Na glavni odmor pa so s prednostjo vseeno šli gostje, v 36. minuti je Marko Pajač zadel za 2:1, in sicer z izjemno lepo potezo, ko je žogo dvignil čez Darka Brljaka. Končni izid je v 67. minuti postavil Mitrović - tokrat je po kotu zadel z nogo iz bližine. S svojim drugim golom na tekmi je branilec postavil tudi končni izid dvoboja, čeprav sta imeli ekipi še nekaj priložnosti.

Nerazpoloženi Mariborčani so v Velenju doživeli poraz proti borbenim domačinom. V prvem polčasu velja omeniti posredovanje Jasmina Handanovića v osmi minuti po strelu Davida Kašnika in vratnico Gregorja Bajdeta dve minuti zatem na drugi strani zelenice.

V drugem polčasu je Handanović najprej ustavil Maria Babića, Klemen Bolha je nato oplazil še prečko, v končnici tekme pa je najprej Mate Eterović meril malce premalo natančno, v 80. minuti pa je Senad Jahić domače povedel v vodstvo. Izkoristil je podajo Leona Črnčiča na drugo vratnico.

Zavrč pa je v lokalnem obračunu igral neodločeno s ptujsko Dravo, edinim preostalim drugoligašem v tekmovanju. Ta se je znašel v zaostanku v 35. minuti, ko je zadel Veljko Batrović, pomemben zadetek v gosteh pa je v 58. minuti prispeval Luka Šalamun.

Izidi, četrtfinale, prve tekme:

Olimpija : Celje  2:2 (1:2)
Rudar Velenje : Maribor  1:0 (0:0)
Zavrč : Drava Ptuj  1:1 (1:0)

Sreda, 28. oktober:
Domžale - Luka Koper

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.