Šport > Nogomet
65 ogledov

Odškodnina za Šporarja 3,8 milijona

andraž šporar basel predstavitev twitter Reševalni pas/Twitter
Andraž Šporar je postal prepričljivi rekorder pri prestopih iz slovenske lige v tujino.

"Opravičujem se za zamudo na novinarsko konferenco. Poskušali smo prepričati Andraža, da spremeni svojo odločitev," se je ob začetku srečanja z mediji ob prestopu Andraža Šporarja iz Olimpije v Basel pošalil prvi mož ljubljanskega kluba Milan Mandarić.

V ljubljanskem klubu so nato pozitivno presenetili z objavo številk. Basel bo Olimpiji najprej nakazal 2,8 milijona evrov, kar bi bil že samo po sebi največji posel v zgodovini slovenske lige, Ljubljančani pa lahko naknadno prejmejo še milijon evrov. To se bo zgodilo, če bo Basel v naslednjih dveh sezonah postal švicarski prvak, kar pa je zelo verjetno, naslov je osvojil v zadnjih šestih letih. V tej sezoni ima Basel po 18. krogih že 10 točk prednosti pred drugouvrščenim Grasshoppersom, na koncu švicarskega prvenstva pa si tako Olimpija že lahko obeta 500 tisočakov. Ljubljanski klub bo prejel tudi 15 odstotkov ob morebitni naslednji prodaji Šporarja.

Realno je pričakovati, da bo Olimpija za Šporarja tako iztržila vsaj štiri milijone evrov, kar je približno toliko, kot je Mandarić plačal letos poleti za prevzem terjatev od prejšnjega vodilnega moža Izeta Rastoderja. Šporar je s tem postavil nov mejnik kar se tiče prestopov nogometašev iz slovenskih klubov. Rekord je do zdaj držal Josip Iličić, ki je leta 2010 iz Maribora v Palermo prestopil za 2,3 milijona evrov.

"Basel je lepo mesto, klub pa izjemno organiziran. Verjamem, dai se bom hitro vklopil v novo okolje," je za začetek dejal napadalec, ki je na 18 ligaških tekmah v tej sezoni zabil kar 17 zadetkov. "Spremljali so me dolgo časa. Imel sem tudi nekaj drugih ponudb," je še nadaljeval član slovenske izbrane vrste do 21 let.

Šporar, ki se bo treningom Basla priključil po novem letu (prej ga čaka še nekaj oddiha na Tajskem), je dodal: "Težko bi si izbral boljši klub. Pogoji za delo so izjemno dobri, Basel je redno švicarski prvak in hkrati skoraj vsako sezono nastopa v elitni Ligi prvakov. Imel sem sicer še nekaj drugih ponudb, vendar je bil Basel zaradi prej naštetega najboljša izbira."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.