Šport > Nogomet
12 ogledov

Podpisal in jo mahnil na počitnice

andraž šporar basel predstavitev twitter Reševalni pas/Twitter
Nekdanji napadalec Olimpije se je po podpisu pogodbe z državnim prvakom iz Basla predstavil švicarskim novinarjem. ''Lahko rečem, da je to povsem drug svet od Slovenije,'' je med drugim dejal 21-letnik.

Andraž Šporar je s podpisom štiriinpolletne pogodbe z večkratnim švicarskim prvakom spisal uvodnik svoje nogometne zgodbe na stari celini. Najboljši strelec slovenskega prvenstva je po novem član nogometnegakluba FC Basel 1893, kjer je opravil svojo predstavitev.

''Hvala. Seveda mi veliko pomeni. Basel je odličen in velik kluba. Mislim, da je to pravi korak zame. Zelo sem zadovoljen,'' je v prvem pogovoru z novinarji povedal Šporar.

Slovenski reprezentant do 21 let je v nadaljevanju pogovora dokazal, da se je pred podpisom pogodbe pozanimal o bodočem delodajalcu. ''Vem, da so šestkratni zaporedni prvaki, da se nahajajo na vrhu ligaške lestvice. Letos so prvi tudi v Evropski ligi. Pogosto igrajo v Ligi prvakov, tako da pogovarjamo se o zares velikem klubu. Nekaj pa vem (smeh).''

Prvi vtisi, kot je povedal Šporar, so sila pozitivni. ''Lahko rečem, da je to povsem drug svet kot Slovenija. Infrastruktura in stadion sta izjemna. Ljudje so zelo prijazni, tako da za zdaj same lepe stvari.''

''Delo se bo začelo zares. Moral bom trdo delati in trenirati, da upravičim zaupanje, ki sta mi ga izkazala športni direktor in predsednik. To si bom moral zaslužiti z dobrimi tekmami. Komaj čakam,'' je pristavil napadalec.

Šporar se je v letošnji sezoni praktično na vsaki tekmi uspel vpisati med strelce, podobnega nizanja golov se nadejajo tudi v Baslu.

''Sem osrednji napadalec, moja naloga je, da dosegam gole in v Baslu se bom potrudil po najboljšh močeh,'' je povedal Šporar in razkril, kaj bo počel prve dni po podpisu nove pogodbe. 

''Zdaj se odpravljam na počitnice, po enem tednu pa začnem z individualnim treningom in spoznavanjem svojih soigralcev,'' je zaključil najdražji nogometaš v zgodovini 1. SNL.

Komentarjev 1
  • markus 20:58 08.december 2015.

    Vsekakor pravilna odločitev. Klub nastopa dokaj redno v Ligi prvakov in če bo le igral, kar je predpogoj, da še napreduje, se mu obeta blesteča kariera. Ima pa prav. Švica je drug svet. Ljudje so prijazni za razliko od mrkogledih ...prikaži več in škodoželjnih Slovencev. Veliko sreče in uspeha Špoki!