Trije Slovenci med prvimi štirimi

Foto: EPA
Foto: EPA
V kvalifikacijah za tekmo v Willingenu so slovenski skakalci blesteli.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je med skakalci, ki so si morali zagotoviti nastop na tekmi, zaostal le za domačinom Andreasom Wellingerjem. Nemec, kot zadnji je skakal med kvalifikanti, je skočil 141,5 metra daleč, od zmagovalca minule zime pa je bil daljši za meter in pol.

Zelo sta se izkazala tudi Cene Prevc (139 m) s tretjim in Jurij Tepeš  (135 m) s četrtim mestom, na tekmo pa so se uvrstili še Jernej Damjan (126,5 m) z uvrstitvijo na 19. mesto, Anže Semenič (116,5), ki je bil 31. in Anže Lanišek kot 35.

Med najboljšo deseterico, ki je imela nastop na tekmi že zagotovljen, se je kar nekaj skakalcev odpovedalo skoku, daleč pred vsemi pa je bil po daljavi Poljak Kamil Stoch, ki je doskočil pri 145 metrih. Devet metrov krajši je bil njegov rojak Maciej Kot, Domen Prevc pa je s 135 metri zabeležil tretji rezultat med že kvalificiranimi skakalci.

V soboto bo v Willingenu na sporedu ekipa tekma, ki se bo začela ob 16.05, v nedeljo pa bo ob 15.05 na sporedu še posamična tekma.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.