Šport > Zimski športi
9 ogledov

Trije Slovenci med prvimi štirimi

Peter Prevc EPA
V kvalifikacijah za tekmo v Willingenu so slovenski skakalci blesteli.

Peter Prevc je med skakalci, ki so si morali zagotoviti nastop na tekmi, zaostal le za domačinom Andreasom Wellingerjem. Nemec, kot zadnji je skakal med kvalifikanti, je skočil 141,5 metra daleč, od zmagovalca minule zime pa je bil daljši za meter in pol.

Zelo sta se izkazala tudi Cene Prevc (139 m) s tretjim in Jurij Tepeš  (135 m) s četrtim mestom, na tekmo pa so se uvrstili še Jernej Damjan (126,5 m) z uvrstitvijo na 19. mesto, Anže Semenič (116,5), ki je bil 31. in Anže Lanišek kot 35.

Med najboljšo deseterico, ki je imela nastop na tekmi že zagotovljen, se je kar nekaj skakalcev odpovedalo skoku, daleč pred vsemi pa je bil po daljavi Poljak Kamil Stoch, ki je doskočil pri 145 metrih. Devet metrov krajši je bil njegov rojak Maciej Kot, Domen Prevc pa je s 135 metri zabeležil tretji rezultat med že kvalificiranimi skakalci.

V soboto bo v Willingenu na sporedu ekipa tekma, ki se bo začela ob 16.05, v nedeljo pa bo ob 15.05 na sporedu še posamična tekma.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.